Most navyšuje nástupní příspěvek pro městské strážníky až na 150 tisíc. Foto: e-deníky.cz
Most

Most – Městské policii Most stále chybí do plného stavu sedm strážníků. Nyní má sice čtyři nováčky, kteří procházejí výcvikem, stále je to ale málo. Proto se radní rozhodli, že je potřeba zájemce o tuto pozici přilákat zvýšením náborového příspěvku. Ten cílí hlavně na hotové strážníky, tedy ty, kteří mají za sebou veškeré odborné testy a zkoušky. 

„Potřebujeme nástup k mostecké městské policii zatraktivnit. S nedostatkem strážníků se potýkají i jiná města a my vnímáme, že mají příspěvek vyšší. Stejná situace je i u státní policie," podotkl primátor Mostu Marek Hrvol.

V současné době je výše náborového příspěvku 80 tisíc korun. Pro uchazeče, kteří nemají s prací u městské policie žádné zkušenosti, se navýší na částku 100 tisíc korun. Pro ty, kteří již u městské policie v jiném městě pracují, ale přešli by do Mostu, je nově stanoven na částku 150 tisíc korun. „Víme, že je řada mužů z Mostecka například u městské policie v Praze. Mají všechny zkoušky splněné, jsou de facto připraveni jít rovnou do terénu. Vyšším náborovým příspěvkem je chceme motivovat k tomu, aby přešli do Mostu," uvedl primátor.

V současné době u Městské policie Most slouží 89 strážníků. Čtyři nováčci procházejí výcvikem. Do plného stavu, který je stanoven na 100 strážníků, tak chybí ještě 7 volných míst. „Přesto na počet obyvatel máme jeden z nejvyšších počtů strážníků v republice," dodal náměstek primátora Václav Zahradníček.

V současné době mezi strážníky není žádný psovod. Dle primátora je velmi náročné strážníka s vycvičeným psem sehnat.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru