Ilustrační foto: CC0
Most

Most – Mostecký vyšetřovatel zahájil stíhání dvou mužů ve věku 20 a 21 let ze spáchání trestných činů neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a krádeže ve formě spolupachatelství. Ti společně našli cizí platební kartu, ale nezachovali se a nepostupovali vůbec správně. Ba naopak. Zřejmě vycítili šanci nakoupit si zadarmo a chtěli toho patřičně využít.

„Dvojice okamžitě začala rozhazovat cizí peníze a provedla několik menších nákupů různě po Mostě. Celkem se jim podařilo utratit 2 500 korun," uvedl policejní mluvčí Václav Krieger.

Chvilku jim to vycházelo, pak ale spadla klec. Při jedné a poslední návštěvě čerpací stanice si chtěli nakoupit sušenky a cigarety. Marně se snažili několikrát zboží zaplatit. Transakce se nepovedly, protože platební prostředek byl již z jistých důvodů odmítnut. „Obsluha stanice zpozorněla a všimla si, že zákazníci chtěli provést transakci kartou na ženské jméno. Pojala proto podezření o nekalosti a přivolala policejní hlídku," dodal mluvčí. Ta dvojici na místě zadržela a převezla do cely.

Následným šetřením kriminalisté zjistili, že se kamarádi pokusili neúspěšně nakoupit za další 2 tisíce korun. I přes jejich mladý věk mají oba zkušenosti s trestním řízením. Minulý rok byli potrestáni Okresním soudem v Mostě za majetkové delikty. „Starší z nich si usnesení o zahájení trestního stíhání převzal ve věznici, kde pobývá za jiný skutek," podotkl Václav Krieger. K soudu se oba tak vrátí a odejít mohou v případě uznání viny s dalšími až tříletými pobyty za mřížemi.  

Pokud se stanete obětí zloděje nebo platební kartu ztratíte, neprodleně se obraťte na Policii České republiky. V takovém případě také okamžitě kontaktujte svoji banku a platební prostředek zablokujte. Tím tak předejdete tomu, že kartu najde nepoctivý nálezce a začne utrácet na vaše konto. „Můžete přijít o nemalé finanční prostředky, které budou nenávratně pryč," varuje policie.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru