Ilustrační foto: CC0
Most

Most – Mostecká vyšetřovatelka zahájila stíhání dvou 18letých a 25letého muže ze spáchání přečinů výtržnictví, pokus ublížení na zdraví a ze zločinu loupeže. Nejstarší z nich pak čelí obvinění i ze spáchání pokusu a dokonaného zločinu znásilnění!

Policisté se případem intenzivně zabývali od samého počátku od oznámení, které bylo podáno v polovině září letošního roku. Tehdy se nad ránem vracela skupinka osob z diskotéky a v parku Skřivánčí vrch byla dostižena třemi již stíhanými cizinci. Ti měli okamžitě začít členy partičky fyzicky surově napadat. Vzduchem létaly rány pěstí i kopance.

„Jeden z napadených utrpěl mnohočetná poranění, se kterými musel vyhledat lékařské ošetření. Při útoku jiný z poškozených přišel o mikinu za 1 500 korun, kterou mu měl jeden ze stíhaných přetáhnout přes hlavu. V napadené skupině byla i žena, která se snažila všemu zabránit a pokusila se mobilním telefonem přivolat policejní pomoc. I tato účastnice se ale stala terčem fyzického útoku, po kterém skončila na zemi," uvedl policejní mluvčí Václav Krieger.

Podle kriminalistů nejstarší z obviněných vytrhl ženě mobil za 20 tisíc korun z ruky a strčil si ho kapsy. Tento cizinec pak v útoku pokračoval, ležící oběť zaklekl a měl se ji násilím opakovaně pokusit vysvléci kalhoty. Přitom ženě způsobil oděrky a poškodil jí oděv. K dokonání znásilnění ale nedošlo. „Útočníci byli vyrušeni a z místa utekli. Nasedli do vozidla a odjeli pryč. Policisté prověřováním tohoto činu zjistili, že odcizený telefonní přístroj jeden z aktérů zničil a vyhodil z vozidla v obci za Mostem," dodal mluvčí.

Zřejmě zhrzený 25letý muž se o obdobný čin pokusil o měsíc později, a to v polovině října. Tentokrát v mostecké ulici Růžová pod smyšlenou záminkou vylákal jinou ženu ke křoví, kde se měla nacházet její ztracená kabelka. Muž tam měl poškozenou povalit na zem, zalehnout a dožadovat se pohlavního styku. „Ta s tím samozřejmě  nesouhlasila, začala se bránit a křičet. Podle protokolu to zřejmě agresora rozčílilo, proto oběti vyhrožoval, ale i ji fyzicky napadl," podotkl Václav Krieger. Z jistých důvodů od uspokojení svých choutek upustil a z místa utekl. Napadená ovšem utrpěla poranění, se kterými musela k doktorovi.

Na případech velmi usilovně pracoval tým kriminalistů. Policisté pátrali po agresorech a  zajišťovali veškerý možný důkazní materiál, který následně vyhodnotili. Výsledek prověřování ukázal prstem právě na trojici cizinců, kteří si převzali sdělení obvinění. Vyšetřovatelka podala návrh na vzetí nejstaršího z nich do vazby. To okresní soud akceptoval a policisté 25letého muže převezli do vazební věznice. Všem hrozí v případě uznání viny po vynesení rozsudku tresty až do výše deseti let.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru