Policejní Ferrari budí pozornost všude tam, kde se objeví. Foto: PČR
Most

Most – Nedělního dne se pro širokou veřejnost otevřely brány největšího profesionálního centra kurzů bezpečné jízdy na mosteckém autodromu. Přichystaná akce s názvem „Den bezpečnosti“ si kladla za cíl zábavnou formou zvýšit povědomí o bezpečnosti na silnicích.

Areál autodromu disponuje několika výcvikovými plochami, kde si účastníci mohli vyzkoušet mnoho různých aktivit. Pořadatelé spolu s partnery připravili pro občany ukázky bezpečné jízdy, simulátor převrácení vozu, workshopy bezpečné jízdy, offroadové taxi jízdy a mnoho dalšího. Bohatý program byl zaměřený na všechny věkové kategorie, na cyklisty, chodce, ale i na zkušené řidiče. Pro nejmenší účastníky byla připravena dopravně vzdělávací a zejména zábavná aktivita na dětském hřišti pod dohledem profesionálů.

 

 

Nedílnou součástí programu byla účast složek Integrovaného záchranného systému, tedy policistů, hasičů a zdravotníků. Ti všichni společně předvedli, pro přiblížení veřejnosti, ukázku simulované dopravní nehody od samotného počátku až po zajištění první pomoci. Návštěvníci mohli shlédnout vystavenou techniku, kterou Policie České republiky disponuje. „Všichni tak měli možnost zahlédnout sportovní vůz Ferrari F 142 v policejním provedení. Policisté představili také moderní vůz BMW 540 ix a motocykl BMW 1250," uvedl policejní mluvčí Václav Krieger.

V obležení veřejnosti byl také projektový automobil na kontrolu komerčních přeprav Volkswagen Crafter. Služební vozidlo Škoda Superb s měřičem rychlosti byl připraven pro přítomné zájemce, kteří si mohli ověřit správnou funkci svých tachometrů.

V informačním a prezentačním stánku policie se mohli účastníci seznámit s činností policie. V případě zájmu jim byly poskytnuty veškeré informace o podmínkách přijetí do služebního poměru a mohli si vyzvednout drobný prezentační dárek.

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru