Foto: Policie ČR
Most

Děčínsko - V průběhu tohoto týdne realizovali rumburští kriminalisté toxi týmu, na základě dlouhodobé operativní činnosti, další případ na úseku drogové problematiky. Odhalili nejenom varnu pervitinu, ale i jeho prodej. Klec spadla ve čtvrtek 8. listopadu 2023, kdy kriminalisté zadrželi muže a ženu, kteří se ve struktuře drogové trestné činnosti podíleli na výrobě a distribuci této psychotropní látky.

Při provedené domovní prohlídce a prohlídce jiných prostor v okolí Jiříkova a Rumburku kriminalisté zajistili věci sloužící k nedovolené výrobě pervitinu, včetně drogy samotné určené k distribuci, větší množství chemikálií a léčiv a finanční hotovost v celkové výši 74 tisíc korun a 735 euro jako výnos z trestné činnosti. Zajištěné věci byly zaslány na odborné pracoviště k provedení expertíz.

1111varna2 ab401

Foto: Policie ČR

"Zatímco muž měl podle zjištění kriminalistů na různých místech v Jiříkově a Rumburku od podzimu loňského roku do současné doby poskytnout za úplatu narkomanům přes 500 gramů pervitinu, žena měla od října 2023 dalším závislým osobám poskytnout minimálně 13 gramů drogy. V této souvislosti vyšetřovatelé zahájili trestní stíhání 47letého muže, kterého obvinili ze spáchání zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Sedmatřicetiletou ženu kriminalisté obvinili ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy," uvedla policejní mluvčí Eliška Kubíčková.

Vyšetřovatelka podala podnět státnímu zástupci na vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby. Soud bude o vazbě rozhodovat v následujících hodinách. V případě odsouzení muži hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do deseti let. Trestní stíhání obviněné ženy je vedeno na svobodě. Za tento přečin jí v případě uznání viny u soudu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

"Během prověřováním tohoto případu a v souvislosti s tímto případem byla zadržena i další žena, které rumburští kriminalisté prokázali, že v době od ledna do srpna 2023 letošního roku v nejméně 13 případech zásobovala v jedné z rumburských heren pravidelně osoby závislé na drogách pervitinem. Policejní komisařka zahájila její trestní stíhání a 32letou ženu obvinila ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. V případě uznání viny u soudu jí hrozí až pětiletý trest odnětí svobody," dodala mluvčí.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru