Ilustrační foto: ČD
Most

Česká republika – Od středy 15. listopadu od 22 hod. do čtvrtka 16. listopadu do 18 hod. proběhne v Německu stávka odborové organizace GDL. Stávka ovlivní provoz vlaků dopravce Deutsche Bahn. Provoz mezistátních vlaků mezi ČR a Německem tak bude částečně omezen.

V dálkové dopravě bude mít stávka vliv na vlaky EC Praha – Berlin – Hamburg / Kiel / Flensburg (pojedou jen v úseku Praha – Dresden nebo Praha – Děčín a zpět). V regionální dopravě nepojedou spěšné vlaky Cheb – Nürnberg. S menšími omezeními je potřeba počítat u některých spojů již dnes ve večerních hodinách ve směru do Německa a v pátek v ranních hodinách ve směru z Německa.

„Cestujícím doporučujeme během stávky do Německa necestovat. Vracení jízdních dokladů vydaných na ČD pro datum jízdy 15. a 16. listopadu 2023 z a do Německa, v rámci Německa a v tranzitu přes Německo provádí České dráhy beze srážky," informuje mluvčí Českých drah Lukáš Kubát.

Jízdenky vydané v předprodeji z a do Německa, v rámci Německa a v tranzitu přes Německo na data cesty 15. a 16. listopadu 2023 mohou být použity kdykoliv od 15. listopadu do 23. listopadu 2023. U jízdenek je zrušena vazba na konkrétní vlak. „Cestujícím doporučujeme pro nové cesty zakoupení místenek," podotýká mluvčí.

Více informací o cestování do Německa naleznou cestující na www.cd.cz/omezeniprovozu nebo v aplikaci Můj vlak.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru