Ilustrační foto: CC0
Most

Česká republika – Blíží se prodloužený víkend. Přestože nás čeká podzimní počasí, využije určitě řada lidí více volných dní k cestování. České dráhy v této souvislosti upozorňují na páteční víkendový provoz a na možnost větší poptávky na začátku a konci prodlouženého víkendu.

„Upozorňujeme cestující, že v pátek 17. listopadu pojedou vlaky podle svátečních jízdních řádů. V některých případech, u vlaků, které nejezdí denně, je období jízdy přímo uvedeno v přehledu omezení u konkrétních spojů," upozorňuje tiskový mluvčí Petr Šťáhlavský.

Cestující získají informaci o svátečním provozu ve vyhledávači spojení nebo v mobilní aplikaci Můj vlak. V souvislosti s prodlouženým víkendem může být také vyšší zájem o cestování na větší vzdálenosti, proto České dráhy zavádějí pravidelné posilové vozy a doporučují včasnou rezervaci míst pro dálkové spoje. V řadě případů, při nákupu jízdenek v e-shopu nebo v aplikaci Můj vlak, je možné získat místenky zdarma. „Cestujícím, kteří pojedou v době přepravní špičky na kratší vzdálenost, např. z Kolína, Benešova u Prahy a dalších míst do Prahy nebo v jiných místech v České republice, doporučujeme využít volnější regionální vlaky," podotýká mluvčí.

Pro operativní posílení spojů během prodlouženého svátečního víkendu mají České dráhy připraveny v důležitých železničních uzlech také dodatečné osobní vozy pro posílení vlaků. Celková kapacita těchto záložních posilových vozů je zhruba 800 míst k sezení. „V souvislosti s prodlouženým víkendem upozorňujeme také na omezení železniční dopravy v Německu na většině dálkových i regionálních linek dopravce Deutsche Bahn, a to od středeční 22. hodiny do čtvrteční 18. hodiny. V této době bude probíhat stávka strojvedoucích odborové organizace GDL a dojde k významnému omezení spojů Deutsche Bahn. Až do čtvrteční půlnoci je nutné počítat s řadou omezení a změnami. Cestující s již zakoupenými jízdenkami na období stávky mohou své jízdenky do Německa vrátit nebo použít k cestě kdykoliv až do 23. listopadu. Doporučujeme sledovat informace o mimořádnostech na www.cd.cz nebo přímo na stránkách DB www.bahn.de," uzavírá Petr Šťáhlavský.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru