Slavnostní ceremoniál na místě stavby budoucí továrny Toppan. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Celosvětový producent pokročilých obalových materiálů, japonská společnost Toppan, zahájila v průmyslové zóně Joseph u Mostu výstavbu svého závodu pro Evropu. Investovat zde bude asi sto milionů Eur.  

Japonci si připravili při velkém otevírání stavby dva tradiční obřady. Shiho-barai se uskutečnil ve venkovním prostředí a byla k němu zapotřebí rýže, sůl a saké. Rýže je symbolem prosperity půdy, sůl zahání zlé duchy a saké je darem bohů. 

Kuwa-ire je obřad, při kterém se symbolickým kopnutí do země vyčistí půda. 

Samotná stavba má být dokončena před koncem roku 2024. 

Při výrobě obalových materiálů u Mostu chce Toppan používat takzvanou GL folii. Používá se na ni recyklovaný materiál a nahrazuje hliníkové obaly. Jde o transparentní, vysoce ochrannou folii.

„Poslední roky jsme se snažili hledat atraktivnější investory, nechtěli jsme v našem městě nebo v naší zóně mít jen montovny. Jsem rád, že se společnost Toppan rozhodla pro naši zónu. Protože bych řekl, že bude atakovat pozici nejekologičtějšího a nejodpovědnějšího investora u nás v zóně,“ uvedl primátor Mostu Marek Hrvol. 

 „Naše továrna by měla být otevřena na začátku roku 2025, tedy asi jeden rok od chvíle, kdy začala stavba. Nabírat budeme více než sedmdesát lidí pro tento provoz,“ uvedl jednatel Toppan Packaging Czech Hiroshi Suzuki. 

Japonská firma byla založena v roce 1900, celosvětově zaměstnává skoro 55 tisíc lidí. Mostecký závod bude hlavním výrobním závodem pro evropský trh.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru