Kluziště v Mostě v Radničním parku odkazuje na letní olympijský festival, který se bude v příštím roce konat u jezera. Foto: město Most
Most

Ústecký kraj – Bruslení k zimě patří, každý rád vzpomíná, jak se proháněl po rybníce. Nicméně počasí je nevyzpytatelné a nikdo nemá jistotu, že za celo zimu vodní plochy zamrznou natolik, aby bylo bezpečné se na ně vydat. Proto stále více měst pro své občany a návštěvníky staví veřejná kluziště, kde led zajišťuje chladicí zařízení.

V Mostě je kluziště v Radničním parku. Venkovní kluziště pod širým nebem se slavnostně otevřelo 1. prosince. Zahájení doprovázela exhibice mosteckých krasobruslařek z oddílu Krasobruslení Most. Kluziště je otevřeno ve všední dny od 14 do 19 hodin a o víkendu od 10 do 19 hodin. Vstupné pro dospělé je 50 korun, děti platí 40, senioři a invalidé zdarma. K dispozici je i půjčovna bruslí.

V sousedních Teplicích vyrostlo kluziště přímo na kolonádě v parku za Domem kultury. Otevřelo se taktéž 1. prosince a fungovat bude do 7. ledna. Otevřeno je denně od 9 do 21 hodin. Zde je základní vstupné 60 korun, rodinné pro čtyři osoby 180 korun. Na úterý 12. prosince je zde navíc připravena akce s názvem Odpoledne s ORLENEM, a to od 16.45 do 18.45 hodin. 

Dorazí hokejisté HC Verva Litvínov, kteří návštěvníkům představí správnou techniku bruslení. Nejzdatnějšího bruslaře pak odmění TANKARTOU EASY nabitou na tisíc korun. Pro nakupující návštěvníky OC Galerie Teplice, zaměstnance skupiny ORLEN Unipetrol a vlastníky permanentních vstupenek HC VERVA Litvínov je připravena další soutěž – střelba na bránu. Nejlepší střelci si odnesou nabité TANKARTY EASY v celkové hodnotě tři tisíce korun. Vstupné na kluziště bude během akce pro aktivní účastníky soutěží zdarma. Osoby mladší 18 let se mohou soutěží účastnit pouze v doprovodu dospělé osoby. 

Na kluziště v Teplicích přijedou předvést, jak se správně bruslí, litvínovští hokejisté Marek Baránek a Patrik Demel. Zdroj: FB Teplické Vánoce

Akcí provede veselý maskot Vervák, který zabaví i ty nejmenší návštěvníky. U vodíkového stánku ORLEN se navíc budete moci nechat zdarma svézt vodíkovým vozem Toyota Mirai.

V Žatci je nyní v plném proudu výstavba kluziště. Pokud vše půjde bezchybně a budou vhodné povětrnostní podmínky, otevře se kluziště za dva týdny.

Takto se v Žatci bruslilo loni a i letos by se měli bruslaři dočkat během následujících dvou týdnů. Foto: Jitka Fárová

V Chomutově už se také začalo v městském parku bruslit a bohužel se muselo kluziště po pár dnech uzavřít. „Důvodem je poškození hlavního chlazení po výbuchu petardy. Opravu zajišťujeme a doufáme, že do 7. prosince bude led opět otevřen pro veřejnost," informuje město Chomutov na sociálních sítích. Až bude plocha opět v provozu, mohou se na ni zájemci projet každý den, a to až do 1. 1. 2024 od 10 do 19 hodin.

V Chomutově se po pár dnech po vandalském řádění musel provoz venkovního kluziště přerušit. Pracuje se na jeho opětovném otevření. Pokud se to povede, otevřeno bude opět od čtvrtka 7. prosince. Foto: město Chomutov

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru