Vítězové soutěže Běh do policejních schodů. Foto: PČR
Most

Most – Policisté územního odboru Most a zástupci Střední školy technické byli spolupořadatelé soutěže „Běhu do policejních schodů,“ který proběhl v pátek 8. prosince. V budově 14 patrového ředitelství se sešly týmy studentů bezpečnostně právních oborů, aby mezi sebou změřily síly.

Z mosteckých škol se účastnili žáci Střední školy technické i Střední školy diplomacie a veřejné správy. Ze sousedního chomutovského okresu to byly dva týmy Střední odborné školy energetické a stavební, Obchodní akademie a Střední zdravotnické školy. Pozvání přijali i soupeři z ústeckého Trivisu nebo z pražské Vyšší odborné školy zdravotnické a Střední zdravotnické školy, ale i z Bezpečnostně právní akademie. Z nejvzdálenějšího místa dorazily dva týmy ze Střední průmyslové školy a Střední odborné školy ve Dvoře Králové nad Labem.

Soutěžní družstva byla tříčlenná s jednou podmínkou. Ta byla, že ve skupině musí být minimálně jedna žena. „Cíl pro závodníky zněl jasně. Co v nejkratším čase vyběhnout 14 patrovou budovu, která čítá 308 schodů. Každý z účastníků měl dva pokusy na to, aby zdolal vrchol policejního ředitelství. Pro každého jednotlivce bylo připraveno na posilněnou občerstvení. Ve volné chvíli mohli studenti získat informace o policejní práci nebo o podmínkách k přijetí do služebního poměru," uvedl policejní mluvčí Václav Krieger.  

Ti nejrychlejší jednotlivci, ale i družstva si převzali z rukou ředitele územního odboru Most plk. Mgr. Jiřího Volprechta a zástupců spolupořádající školy věcné dary včetně medaile. Nejkratší čas z řad chlapců (ústecký Trivis) se zastavil na neuvěřitelné jedné minutě a dvou vteřinách. Hned vzápětí soutěžící z SŠDVS Most a BPA Praha. Nejrychlejší zástupkyně studentek (SPOŠ Dvůr Králově n/Labem) doběhla do cíle ve skvělém čase jedna minuta a dvacet pět vteřin. Následovali žákyně z VOŠZ a SZŠ Praha a SPOŠ Dvůr Králové nad Labem. „Jako družstvo se nejlépe umístil jeden z týmů Střední průmyslové školy a Střední odborné školy ve Dvoře Králové nad Labem. Druhé a třetí místo obsadily družstva SŠT Most. Všem touto cestou ještě jednou gratulujeme a těšíme se na další závod, který se uskuteční příští rok," dodal mluvčí.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru