Zdroj: Junák - český skaut
Most

ČR/Mostecko – V sobotu 9. prosince přivezli členové Junáku do České republiky Betlémské světlo. Jak je si již stalo v posledních letech tradicí, od svých rakouských kolegů ho převzali ve Vídni a následně se s ním vypravili railjetem Českých drah do jihomoravské metropole. Následující sobotu 16. prosince ho pak odtud rozvezou vlakovými spoji po celé republice.

Betlémské světlo se do České republiky tradičně dopravuje z Vídně, kde ho rakouští skauti předávají o třetím adventním víkendu delegacím z celé Evropy. Od nich si světlo přebírají místní skauti nebo dobrovolníci, kteří pak dál šíří jeho plamínek do celé republiky. Plamínek Betlémského světla se bude převážet v bezpečnostní lampě vojenského typu. Více informací, včetně termínů, kdy a kde bude možné si světlo následně převzít, jsou uvedené na webu www.betlemskesvetlo.cz.

 

Z Betléma až do Mostu
Tady přinášíme přehled míst, kde bude možné plamínek získat.

  • Most
  • R 612 - Krušnohor: Ústí nad Labem, hl. nádraží – Cheb (dopravce České dráhy, a.s.)
    Příjezd: 13:29 Odjezd: 13:31

Plamínek tohoto světla samozřejmě nezískáte jen u vlaku. Skauti tradičně na Mostecku přináší Betlémské světlo těsně před Vánoci na obvyklá místa. 

V pátek 22. prosince si pro světýlko do lucerny mohou přijít lidé do Meziboří před budovu radnice. Skauti zde budou od 16.30 do 18 hodin. Posléze se přesunou do Lomu, kam si pro něj mohou zájemci přijít do kostela Nejsvětějšího Srdce Páně v rámci vánočního koncertu Quitar Arte Tria. K dispozici bude od 18 do 19 hodin. V sobotu budou skauti i na horách, a to v Lesné, kam je možné si pro Betlémské světlo přijít mezi 18 a 18.20 hodin.

V Mostě, Litvínově, Horním Jiřetíně, Nové Vsi v Horách a v Blažimi se tradičně předává až 23. prosince. V Mostě na 1. náměstí (16-18 hod.), v Litvínově na náměstí Míru (16-18 hod.), v Horním Jiřetíně (16.30-17 hod.), Nové Vsi v Horách v parku naproti obecnímu úřadu (18.30-19 hod.) a v Blažimi v kostele (15-15.30 hod.). 

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru