Loňský ohňostroj na Hněvíně. Foto: e-mostecko.cz
Most

Mostecko - Ministr vnitra Vít Rakušan ve středu 27. prosince vyzval obce a města, aby pořádání ohňostrojů kvůli nedávným tragickým událostem zrušily.

„Obejděme se letos na Silvestra bez ohňostrojů a zábavní pyrotechniky. Požádal jsem o to dnes dopisem všechny starosty a starostky, ale obracím se s osobní prosbou i na vás. Před pár dny jsme zažili dva násilné činy spojené se střelbou. To nejmenší, co můžeme udělat pro ty, koho se události bolestně dotkly, je nezvyšovat nervozitu a neprohlubovat trauma, které násilí zanechalo. Budu rád, když moji prosbu zvážíte. Přejme si pokud možno klidný rok 2024 a oslavme jeho příchod v podobném duchu. Děkuji.“ uvedl ministr vnitra na sociální síti X.

Na výzvu už zareagoval primátor města Mostu Marek Hrvol a starosta Lomu Vladimír Urban. 

"Vedení města se rozhodlo i přes výzvu ministra vnitra uspořádat letošní ohňostroj. Vyzýváme však občany k omezení používání petard a rachejtli v tomto období před koncem roku. K tomuto má právě sloužit organizovaný městský ohňostroj 31.12. Zastáváme názor, ze je na každém z nás jak příchod nového roku oslavíme a to i ve vztahu k proběhlým tragickým událostem na filozofické fakultě v Praze," uvedl primátor Mostu Marek Hrvol.

"Ohňostroj v Lomu bude. Předpokládáme, že většina občanů si své zakoupené ohňostroje bude chtít využít, tak stejně k odpalování veřejností dojde. To co se stalo v Praze je hrozné, ale výzva pana ministra Rakušana pár dní před koncem roku povede pouze k dalšímu názorovému rozdělování společnosti bez většího efektu," uvedl starosta Lomu Vladimír Urban.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru