Ilustrační foto: CC0
Most

Karlovarský, Ústecký kraj – Němečtí zemědělci ohlásili na tento týden velkou stávku, což má dopady i na české řidiče. Některé státní přechody jsou totiž zatarasené zemědělskou technikou.

„V Karlovarském kraji je z důvodu stávky uzavřen pouze jeden hraniční přechod, a to na Božím Daru," řekl policejní mluvčí Jan Bílek. Silnici tam blokuje přívěs s kládami

V Ústeckém kraji řidiči neprojedou přes státní hranici ve Vejprtech. „Z německé strany je přechod zablokován zemědělskou technikou, hlídka se teď přesouvá k přechodu Hory Svatého Šebestiána, o situaci zde budeme informovat,“ doplnila policejní mluvčí Miroslava Glogovská. Posléze potvrdila, že blokáda se týká na Chomutovsku pouze přechodu ve Vejprtech a trvá i po poledni.

Dalších přechodu v Ústeckém kraji směrem na východ (Mostecko, Teplicko, Ústecko, Děčínsko) se blokáda naštěstí nedotkla, což potvrdila i policejní mluvčí Veronika Hyšplerová: „Okresu Ústí nad Labem se stávka německých zemědělců nedotkla, všechny hraniční přechody jsou průjezdné bez omezení. Doprava je plynulá." Policejní hlídky ráno kontrolovaly situaci na Cínovci, kde je vše též bez omezení.

Vývoj dopravy ve spojení s touto událostí budeme nadále sledovat a o případných změnách informovat.

O přípravách protestů informují němečtí zemědělci už několik dní, nelíbí se jim chystané škrty v zemědělství a rušení daňových zvýhodnění.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru