Ilustrační foto: e-deníky.cz
Most

Ústecký kraj, Lounsko – Těsně po půlnoci na Štědrý den přijali žatečtí policisté oznámení na linku 158, že v ulici Podměstí v Žatci dochází k fyzickému napadání. Po příjezdu na místo hlídka zjistila, že samotný incident nebyl natolik závažný a řešili jej jako přestupek.

„Situace před kulturním domem Moskva se ale změnila, jakmile měl jeden z přítomných účastníků šarvátky policistům sdělit, že pokud si jej nebudou všímat, tak to dopadne stejně jako v Praze," uvedl policejní mluvčí Jakub Mareš.

Policisté v tu chvíli zbystřili, a to z důvodu nedávného útoku na Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy, proto se jej doptali, jak toto sdělení myslel. Dotyčný muž cizí státní příslušnosti měl odpovědět, že tím myslí nedávnou událost, co se stala na škole v Praze.

„Hlídka toto jednání vnímala jako nebezpečné vyhrožování a u zmíněného provedla dechovou zkoušku, která prokázala více jak 1,5 promile alkoholu v dechu. Vůči dotyčnému byly zahájeny úkony trestního řízení a následně bylo také sděleno podezření ze spáchání trestného činu nebezpečného vyhrožování," popsal mluvčí. 

V případě uznání viny bude soudem potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru