Pravidelné společné kontroly policistů a strážníků mají za úkol v této lokalitě nastolit pořádek. Foto: PČR
Most

Most – Poprvé v letošním roce se čtvrtečního odpoledne sešli policisté a městští strážníci v mosteckých Stovkách. Rozděleni do smíšených hlídek opět kontrolovali jak veřejné prostranství, tak jednotlivé prostory domů. Hlavním úkolem je zvýšení bezpečnosti a dodržování veřejného pořádku v dané lokalitě.

Policisté se s městskými strážníky zaměřili také na pátrání po osobách, které jsou potřeba k procesním úkonům orgánů Policie ČR nebo na byty obývané cizími státními příslušníky bez potřebných dokumentů. To, že tyto opatření sklízí ovoce, včerejší akce ukázala. „V cele skončili hned 4 kontrolovaní cizinci, kteří jsou v České republice neoprávněně. Ty hlídky zajistily a předaly kolegům z cizinecké policie ke správnímu řízení o vyhoštění," uvedl policejní mluvčí Václav Krieger.

Policisté také vypátrali osobu, na kterou byl Obvodním soudem Praha 9 vydán příkaz k zatčení. Jedna z kontrolovaných osob, na kterou hlídky narazily, byla důležitá k jednomu probíhajícímu trestnímu řízení.

Při akci policisté zjistili a vyřešili 4 přestupky, a to proti veřejnému pořádku a proti občanskému soužití. „V rámci naplánovaného opatření společné hlídky zkontrolovaly celkem 105 osob," shrnul Krieger.

Kromě menších každodenních opatření, která společně realizují obě bezpečnostní složky, budou i v tomto roce realizovány další velké společné akce s obdobným zaměřením, jako tomu bylo uplynulý čtvrtek odpoledne.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru