Kavárna v parku Střed bude mít celoroční provoz. Jde o jednu z mála podmínek města. Zdroj vizualizace: město Most
Most

Most – Přesně za měsíc se rozhodne, kdo bude mít v pronájmu novou kavárničku v parku Střed. Budova, stejně jako park, je těsně před dokončením. Město Most již zveřejnilo záměr pronájmu. Zájemce ji získá na 5 let, otevřeno musí mít po celý rok, nejen v letní sezóně.

Kompletní znění výzvy najdou zájemci ZDE. Přihlášky je nutno doručit do 28. ledna. Hlavním kritériem výběru budoucího provozovatele bude záměr poskytovaných služeb a rozsah nabízeného sortimentu a dále využití a provoz kavárny, které budou popsány v doloženém podnikatelském záměru. „Nemáme konkrétní představy, v jaké cenové relaci by měla být například nabídka prodávaných produktů. To bude zcela na provozovateli kavárny. Podstatné je, aby si to zájemci opravdu dobře propočítali. Vytíženost kavárny v létě bude velmi odlišná proti zimním měsícům, kdy nebudou moci zákazníci využívat terasu a zahrádku u kavárny. Celoroční provoz je jednou z našich mála podmínek," podotknul primátor Mostu Marek Hrvol.

Už teď je i při pohledu přes plot vidět, že je kavárna zajímavou stavbou, logicky bude srdcem obnoveného parku, který postupně město přebírá. Městu přispěla na revitalizaci Nadace Proměny Karla Komárka částkou 25 milionů korun. Dalších 44 milionů by mělo město získat z programu IROP z projektů ITI. Zbytek z celkové částky 120 milionů korun hradí Most ze svého rozpočtu. „Momentálně řešíme se stavebníky výhrady ke stavbě. Jde o technické věci, které nejsou v souladu s projektem. Do slavnostního otevření by nicméně mělo být vše hotové a v pořádku," dodal primátor.

Takto vypadala hrubá stavba kavárny v červenci. Foto: e-deníky.cz

Park měl být původně otevřen už na podzim. Ve chvíli, kdy bylo zřejmé, že se to nepovede, rozhodlo vedení o odsunutí slavnostní chvíle na jaro. „Už se těším na výsledek, vyrůstal jsem tu, takže jsem moc rád, že park opět ožije. Správu bude mít na starosti Sportovní hala, která nyní připravuje provozní řád parku. Musíme si uvědomit, že v něm bude řada různých provozů, takže to nebude úplně lehké," podotknul Marek Hrvol. 

Park je navržen tak, aby v budoucnu nevyžadoval vysoké finanční ani časové nároky na údržbu. Veškerý mobiliář, hřiště a objekty pracují s rizikem vandalismu, dají se snadno čistit a opravit. Ještě nedokončený park si prohlédli zástupci slovenského města Nitra. „V Nitře je podobná skladba obyvatel jako u nás. Zástupci města mají zkušenosti s realizací podobného projektu s tím, že ve chvíli, kdy došlo k oživení prostoru, bezdomovci se prostoru začali vyhýbat, snad budeme mít stejnou zkušenost," přeje si primátor. 

Podívejte se, v jaké fázi byly práce na revitalizaci parku před půl rokem. Už tehdy byla hrubá stavba kavárny hotová. 

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru