Mamograf v chomutovské nemocnici. Foto: Krajská zdravotní
Most

Chomutov – Chomutovská nemocnice Krajské zdravotní od ledna rozšířila ordinační hodiny mamodiagnostického centra. K dosavadnímu provozu přibyly nově i odpolední a víkendové časy, ve kterých mohou klientky podstoupit preventivní mamografické vyšetření.

Nemocnice tak nabídla klientkám více termínů pro preventivní prohlídku i kratší čekací lhůty. „Karcinom prsu je nejčastějším zhoubným nádorem diagnostikovaným u žen. Pravidelné prohlídky mají nesmírný význam, protože čím dříve je případný nádor odhalen, tím větší šanci mají pacientky na úspěšnou léčbu a úplné úspěšné vyléčení. Klientkám našeho mamografického centra i proto od ledna nabízíme rozšíření provozních hodin a díky tomu jsme jim schopni poskytnout na výběr z více termínů. Čekací lhůty na vyšetření se výrazně zkrátí,“ říká ředitel Nemocnice Chomutov MUDr. Michal Zeman, Ph.D.

Měsíčně v chomutovské nemocnici podstupuje screeningovou mamografii 1 460 žen, od ledna tam díky rozšířenému provozu mohou vyšetřit o 360 žen měsíčně více. Objednávat se je možné telefonicky na čísle +420 474 447 687 či online přes Portál pacienta Krajské zdravotní na: portal.kzcr.eu. 

Na následky karcinomu každý rok zemře přibližně 1 600 českých žen. Každoročně je u nás diagnostikováno více než 7 000 nových případů onemocnění. Díky preventivnímu screeningu nádoru prsu se daří zachytávat nemoc v raném stadiu a léčba je úspěšnější. Ženy nad 45 let mají vyšetření hrazené z veřejného zdravotního pojištění, a to jednou za dva roky.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru