Ilustrační foto
Most

Mostecko – Od 18. ledna. Tak dlouho všechny stanice v Ústeckém kraji hlásily souvislou, alespoň centimetrovou, sněhovou pokrývku. V polohách do 250 m n. m. až osmicentimetrovou, konkrétně v okrese Most v Litvínově-Kopistech, v polohách od 700 m n. m. až patnácticentimetrovou, konkrétně v okrese Most v Nové Vsi v Horách. Většina stanic však bude brzy na nule.

 Důvodem je teplé jihozápadní proudění. To o sobě dalo vědět už v pondělí, třebaže na některých místech ještě zapracovala teplotní inverze. Jako na Teplicku, kde teplota vzduchu nepřekročila 1 °C, zatímco na Žatecku vystoupala na 6 °C. Například v Kadani se během pondělka oteplilo o 15,1 °C, a sice z -9,3 °C v 0:00 na 5,8 °C ve 23:59.

Minulou středu mrzlo a sněžilo. Budoucí středa nabídne něco úplně jiného:

23. ledna: Ranní minima kolem 4 až 0 °C. Odpolední maxima okolo 3 až 7 °C. V průměru polojasno, v odpoledních hodinách přechodně až skoro jasno. V podstatě bez srážek.

24. ledna: V sedm hodin kolem 8 až 4 °C. Ve čtrnáct hodin okolo 8 až 12 °C. Do oběda zataženo až oblačno, po obědě polojasno až jasno a po západu slunce převážně oblačno. V první polovině dne přeháňky (všude dešťové).

25. ledna: Ráno v minimu kolem 5 až 1 °C. Odpoledne v maximu okolo 4 až 8 °C. Povětšinou oblačno. Srážky žádné.

Na závěr věštecké okénko (pravděpodobný vývoj nejvyšších odpoledních teplot):

  • 26. ledna: okolo 7 až 11 °C
  • 27. ledna: okolo 2 až 6 °C
  • 28. ledna: okolo 2 až 6 °C
  • 29. ledna: okolo 1 až 5 °C
  • 30. ledna: okolo 1 až 5 °C
  • 31. ledna: okolo 0 až 4 °C
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru