Čokoládový festival. Foto: Ilona Kaulfuss
Most

Teplice – Davy milovníků čokolády míří už od pátku 2. února do teplického obchodního centra Galerie, kde se až do neděle 4. února koná tradiční Čokoládový festival. Prodejci jako každý rok obsadili se svými stánky chodby v přízemí a v prvním patře. Vůni čokoládových dobrot a horkých nápojů tak je cítit téměř v celé Galerii.

Největší zájem je jako vždy o pralinky všech barev, chutí, velikostí a tvarů. Ceny za pralinku se tradičně pohybují od 35-55 korun. Jedna ze zákaznic s mírnou nadsázkou sice prohlásila: „Pralinky jsou rok od roku menší, ale jejich ceny vyšší.“ No, podle nás se ceny drží už pár let na stejné úrovni, i když s tou velikostí u některých prodejců měla zákaznice možná pravdu.

Návštěvníky festivalu lákalo kromě pralinek například také ovoce v čokoládě, vafle s čokoládou na špejli, speciální čokolády v tabulkách, v bonboniérách, čokoládové motorky, auta, ale také nejrůznější nápoje. Vzhledem k blížícím se velikonočním svátkům byl velký zájem i o čokoládové figurky s velikonoční tématikou. Čokoládový festival máte možnost navštívit ještě v neděli do 17 hodin.

Mimochodem, věděli jste, že zejména tmavá čokoláda je tělu prospěšná? Zvyšuje hladinu endorfinů, čímž vás udrží v dobré náladě, zlepšuje srdeční činnost, snižuje krevní tlak, zlepšuje paměť, dokáže zpomalit stárnutí pleti a má spoustu dalších zdravotních benefitů.

Foto

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru