Kavárna na ulici je často k vidění na různých festivalech a akcích. V květnu otevře kamennou kavárnu v parku Střed. Zdroj: Kavárna na ulici
Most

Most – Velké čekání je u konce – Mostečané už vědí, kdo bude provozovat novou kavárnu, která vyrostla nad sportovní halou v revitalizovaném parku Střed. Ten se otevře 1. května a s ním i maličká kavárna disponující terasou na střeše. Ve výběrovém řízení na provozovatele zvítězila společnost Voices Production, s. r. o.

Většina lidí zná jejich Kavárnu na ulici. Tu provozují Kateřina Turek a Pavel Houfek. Před třemi roky přebudovaný dostavník na kavárnu potkávali lidé u mosteckého jezera. „Poslední dva roku jsme už ale na jezeře nebyli. Jezdíme hlavně po akcích a festivalech,“ vysvětlila Kateřina Turek.

Právě koncept postavený na pořádání akcí v parku Střed zaujal radní, když vybírali nájemce kavárny. „Přihlásilo se šest zájemců, předvybrali jsme v komisi dva, kteří radním osobně představili svůj koncept. Obě firmy měly velice rozdílné, ale zajímavé pojetí. Jedna společnost provozuje moc pěknou kavárnu v Lounech, takže nás zaujala jejich zkušenost s kamennou provozovnou. Druhá společnost kladla velký důraz na pořádání akcí v parku a má s tím bohaté zkušenosti. Mají také dostatek dlouhodobých brigádníků a počítají s tím, že v zimě budou menší výdělky. Nakonec lounský zájemce odstoupil, takže volba byla jednoduchá,“ poznamenal primátor Marek Hrvol.

Kavárna jako bod setkávání

Kateřina Turek potvrdila, že na akcích různého charakteru vystavěli celý koncept. „Park Střed je místo, kde lze pořádat opravdu nebývalé množství akcí. Od koncertů, přes workshopy, výstavy, přednášky. Chceme dát prostor jak začínajícím umělcům, nejen místním, tak máme kontakty na umělce ze zahraničí. Připravujeme i lekce jógy či pilates na terase. Chybět nebudou designmarkety, baskovací odpoledne. Vnímáme, že někteří mají velké obavy o budoucnost parku s ohledem na lokalitu, v jaké se nachází. My bychom rádi vytvořili jakýsi most mezi komunitami, který by hrany obrousil, takže zvažujeme třeba uspořádání romského festivalu,“ dodala Kateřina Turek.

Zajímavostí bude i to, že si zájemci zdarma budou moci z provozovny odnášet kávový lógr. Nejen k využití jako hnojivo, ale při různých workshopech se z něj budou učit vyrábět kosmetiku.

 

Na co se mohou návštěvníci ještě těšit?

Sortiment má oslovit nejrůznější zákazníky. Na pultech tak lidé najdou od klasických zákusků po bezlepkové či veganské až po zákusky bez cukru. Nebude chybět slaná varianta a obložené chleby. „Počítáme i s nabídkou zboží tzv. do ruky. Péct budeme kváskový chleba – nejen pro výrobu našich obložených svačin, ale i na odběr domů. Naším cílem je, abyste si u nás pořídili snídani do stovky. Přes poledne bude k dostání polévka,“ shrnula Kateřina Turek základní nabídku. V té nebudou chybět vlastní originální míchané drinky, ochucená kombucha, domácí šampus od moravských vinařů či nanuky od malovýrobců.

Zároveň ale vyzývá i další malovýrobce, kterým by ráda dala prostor: „Máme holčinu, která dělá úžasné veganské skořicové rolky. V kavárně je k dispozici přípravna dortů. Takže jestli by se někdo chtěl tomuto věnovat, má u nás dveře otevřené. Oslovit nás může každý místní výrobce něčeho zajímavého. Rádi dáme tvůrcům prostor – a netýká se to jen jídla či nápojů, může jít třeba o keramiku apod. Chtěli bychom se stát centrem, kde se bude scházet tvůrčí komunita,“ podotkla Kateřina Turek.

S ohledem na to, že jde o kavárnu, lidé se ptají, jaká bude nabídka kávy. „Kávu odebíráme od rodinné pražírny Zoban z Litoměřic. V nabídce budou také dva druhy filtrované kávy, dále matcha či modrý čaj, kteří lidé znají jako Butterfly pea tea,“ říká Kateřina Turek.

Kavárna se má slavnostně otevřít, stejně jako celý park, 1. května. „I nadále budeme provozovat naše pojízdné kavárny, takže nás lidé najdou na oblíbených akcích a festivalech. Stejně jako tam i v této kavárně budou mít naši zákazníci věrnostní kartičky a sbírat za každý nákup razítka,“ dodala na závěr Kateřina Turek.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru