Foto: Policie ČR
Most

Velichov - Dlouhý a rovný úsek silnice I/27 z Mostu do Žatce svádí řidiče k rychlé jízdě a mnoho z nich rychlost nesníží, ani když projíždí obcí Velichov, kde se při silnici nachází autobusová zastávka a vozovku zde denně přechází větší množství lidí.

"Právě z tohoto důvodu lounští policisté z dopravního inspektorátu vykonávali v obci Velichov na Žatecku “skrytý“ dohled nad BESIP, kde prováděli měřícím zařízením ve vozidle kontrolu dodržování povolené rychlosti. Během dohledu nad silničním provozem se k policistům přiřítil řidič bílé Škody OCTAVIE. Policistům bylo ihned jasné, že řidič značně nedodržuje maximální dovolenou rychlost, kterou je zde právě 50 km/h a vzápětí jim to potvrdil i měřící systém zabudovaný ve vozidle. Právě toto měřicí zařízení řidiči bílého vozu zaznamenalo rychlost 107 km/h. Policisté vozidlo následně zastavili a během silniční kontroly s 28letým mužem provedli dechovou zkoušku na alkohol s negativním výsledkem. Dále dotyčnému sdělili, že přestupkové jednání, jehož se dopustil, nelze projednat na místě. Proto na místě sepsali oznámení o přestupku," uvedl policejní mluvčí Jakub Mareš.

Ve výsledku mu za tuto nerozvážnost ve správním řízení hrozí pokuta až 25 tisíc korun, zákaz řízení až na 18 měsíců a 6 bodů do bodového systému.

Tento řidič není rozhodně první, který překročil rychlost o desítky km/hod. O jednom jde psali ZDE.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru