Ilustrační foto
Most

Chomutov – Po rozsáhlém operativním šetření a vyhodnocení všech získaných informací v úterý odpoledne chomutovští policisté dopadli a zadrželi 34letého muže, který má mít na svědomí nedělní pokus znásilnění v ulici Písečná. Pro cizince, jenž v Chomutově pobývá pracovně, si kriminalisté dojeli do Litoměřic, kde se právě zdržoval.

„Vyšetřovatel dnes dotyčného, který měl při pokusu o znásilnění použít nůž, s nímž poškozené způsobil řezné poranění obou rukou, obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu znásilnění ve stadiu pokusu," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Na obviněného, který je v současné době umístěn v policejní cele, podá vyšetřovatel podnět k jeho vzetí do vazby. V případě soudem prokázané viny hrozí muži trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do deseti let.

Policisté původně zadrželi jiného muže, kterého ze skutku podezřívali. V pondělí večer jej ale propustili. „Muž, zadržený v neděli v souvislosti s pokusem znásilnění, byl propuštěn na svobodu. Původní podezření se informacemi, které policisté dosud získali a vyhodnotili, nepotvrdilo," uvedli v úterý policisté na sociální síti X.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru