Ilustrační foto: CC0
Most

Mostecko – Policejní vyšetřovatel obvinil dvojici mužů z Teplic ve věku 30 a 31 let ze spáchání trestného činu krádeže ve stádiu pokusu. Ti přijeli vozidlem k obci Zaječice na Mostecku s úmyslem odcizit přívěsný vozík za 45 tisíc korun. Za použití úhlové brusky měl jeden z nich odříznout bezpečnostní prvek na levém kole vozíku.

Podle policistů muž násilím odstranil také visací zámek s ocelovým lankem na pravém kole, ale i zabezpečení na držáku opěrné tyče. Druhý z obviněných měl hlídat okolí, zda se někdo neblíží. Asi nedával dostatečný pozor, protože pokus krádeže neunikl projíždějícímu řidiči, kterému nebylo řezání bruskou lhostejné. „Svědek ihned informoval bečovské městské strážníky a ti následně i policisty z obrnického oddělení. Po příjezdu hlídek se už stíhaní na místě, mimo odstaveného vozidla, nenacházeli. Uniformovaní hoši pátrali v okolí a na oba Tepličany po chvíli narazili," uvedl policejní mluvčí Václav Krieger.

Jeden z nich šel po kolejích a policistům sdělil, že jde pěšky z Mostu do Bíliny. Druhý si to kráčel po silnici. I ten se vymlouval s jediným rozdílem, že jde od kamaráda z Bečova taktéž do Bíliny. K odstavenému vozidlu se ani jeden z obviněných nehlásil. Obrničtí policisté jim na špek neskočili, dvojici zadrželi a převezli do cely. Strážci zákona na místě zajistili i dostatek důkazního materiálu, aby mohl vyšetřovatel zahájit trestní stíhání. Poškozením zabezpečení vozíku vznikla majiteli škoda ve výši 8500 korun. „Stíhaným hrozí v případě uznání viny až dvouletý trest odnětí svobody," dodal mluvčí.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru