Foto: Městská policie Most
Most

Mostecko – Městská policie Most od ledna navýšila náborový příspěvek pro nové strážníky. Náborový příspěvek pro nového strážníka - čekatele činí 100 000 Kč a pro „hotového“ strážníka s platným osvědčením k výkonu povinností a oprávnění strážníka dle zákona č. 553/1991 Sb., o obecní policii a zbrojním průkazem sk. „D“ 150 000 Kč. Dosud činil náborový příspěvek 80 000 Kč.

Díky náborové kampani se přihlásilo od ledna 2024 dvanáct uchazečů o práci strážníka, některé z nich museli personalisté odmítnout, protože nesplňovali podmínky stanovené zákonem. V současné době probíhá přijímací řízení s devíti nejúspěšnějšími uchazeči. Další kolo výběrového řízení bylo vyhlášeno 15. března. V něm městská policie hledá další 4 strážníky, které chce přijmout do léta. Město Most totiž v létě čeká opět velké množství akcí, přibyde například Olympijský festival u jezera Most nebo otevření parku Střed.

„S výsledky náborové kampaně jsem spokojený, máme šest nových strážníků – čekatelů a přihlásili se nám dokonce tři „hotoví“ strážníci s platným osvědčením. Přihlášení uchazeči nás také příjemně překvapili velmi dobrou fyzickou kondicí, takže pro ně nebyl problém složit fyzické prověrky. Doufám, že se jim bude dařit v přijímacím procesu i nadále, a na léto budeme mít opravdu kvalitní posily,“ uvedl Jaroslav Hrvol, ředitel městské policie.      

Celý přijímací proces zahrnuje kromě fyzických prověrek také psychotesty, školení a následné zkoušky k získání osvědčení k výkonu povinností a oprávnění strážníka dle zákona č. 553/1991 Sb., o obecní policii a k získání zbrojního průkazu skupiny "D". Pokud budou uchazeči úspěšní, od 1. května nastoupí pět strážníků a od 1. června další tři.

„Dozvěděl jsem se, že uchazeče k naší městské policii nepřilákal jen náborový příspěvek a široké portfolio benefitů spolu s jistotou stabilního slušného příjmu, ale také technické vybavení, výstroj a výzbroj naší městské policie a dobrá pověst v rámci městských policií. Toho si vážím a je vidět, že se nám rozvoj daří, a lidé to vnímají,“ doplnil Jaroslav Hrvol.

V současné době Městská policie Most zaměstnává 94 strážníků. Pracovní pozice u městské policie jsou různorodé. Základní a nejpočetnější složkou jsou strážníci - pochůzkáři a členové motohlídky. Zpočátku strážníci vykonávají zejména pochůzkovou činnost a postupně se seznamují s dalšími pozicemi u městské policie.

Operační pracovníci sledují město prostřednictvím kamerového systému, přijímají hlášení od občanů a podle toho koordinují práci strážníků a motohlídek v terénu. Funguje zde také například pořádková jednotka a lezecká skupina, jejichž členové se pravidelně připravují na speciální zásahy při jednorázových akcích. Preventisté se zaměřují na prevenci kriminality a sociálně patologických jevů a přednášejí ve školách nebo dohlížejí na bezpečnost dětí na přechodech.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru