Práce na rekonstrukce silnice u Bystřan opět začaly. Foto: Jitka Fárová
Most

Teplicko – V červenci 2023 začala komplexní rekonstrukce silnice I/8 od mimoúrovňové křižovatky se silnicí I/13 v Teplicích až do Nových Dvorů, a to kvůli velkoplošné opravě asfaltového souvrství a výměně dilatačních mostních závěrů na bystřanských mostech. Pro řidiče to znamená velká dopravní omezení.

Stavební práce měly být dokončeny v listopadu roku 2023. Jenže rekonstrukce silnice mezi Teplicemi a Novými Dvory na hlavním tahu Ústí nad Labem – Teplice se zhruba o půl roku protáhne. Prvním důvodem je podle Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) špatný stav bystřanských mostů. „Zjistili jsme, že mostní konstrukce jsou v naprosto drasticky špatném degradovaném stavu, a to jak odvodnění, tak hlavně izolace,“ řekl mluvčí ŘSD Jan Rýdl s tím, že právě izolace rozhoduje o životnosti konstrukce.

Navíc se také prý ukázalo, že mosty byly postaveny odlišně od projektové dokumentace, kterou z osmdesátých let mělo ŘSD k dispozici, a podle které silničáři připravovali současnou rekonstrukci. „Došlo k tomu, že nebylo možné dodat mostům všechny technologické potřebné nezbytné kroky, tak abychom se nedostali do období zimní údržby, tedy do zimy,“ vysvětlil mluvčí.

Dalším nečekaným problém bylo i to, že na jednom odkrytém mostě došlo k dopravní nehodě a byl zničen mostní závěr. Na začátku zimy proto silničáři rozhodli, že přeruší práce a začnou opět na jaře.

„Dnes je to třetí den, co jsme zahájili práce, máme nejkratší možný harmonogram, a to znamená, že zhruba do poloviny dubna kompletně zvládneme zrekonstruovat jednu polovinu silnice a potom přes noc přeměníme dopravní značení tak, že veškerý provoz převedeme na tu druhou polovinu,“ uvedl Jan Rýdl.

ŘSD předpokládá, že nejpozději do poloviny července by práce měly skončit.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru