Ilustrační foto: CC0
Most

Ústí nad Labem – Tento víkend odstartuje na centrální stanici HZS Ústí nad Labem 1. kolo TFA ligy SEVERU dospělých a dorostu. Sdružení hasičů Čech Moravy a Slezska Ústeckého kraje se spolupráci s Hasičským záchranným sborem Ústeckého kraje uspořádá největší závod tohoto druhu v ČR, kdy se na startovní čáru postaví 165 závodníků z řad dobrovolný i profesionálních hasičů.

Součástí závodu bude i krajské kolo HZS v TFA* a toto kolo je navíc i jedno ze 4 nominačních pro závodníky z
Ústeckého kraje na MČR TFA dobrovolných hasičů, které nás čeká letos v říjnu v Brně. Závod tak nabídne
neuvěřitelnou kapacitu 165 závodníků, kteří se rozdělí do tří drah a poběží tak současně vedle sebe.

Standardně se tyto závody běhají na dvě dráhy. Pro závodníky jsou navíc připraveny tři rychlé úseky, které absolvují hned po sobě. O vítězi rozhodně součet časů ze všech 3 úseků. „Věříme, že toto klání bude velice divácky atraktivní, a proto stojí za to se na stanici HZS v sobotu podívat a povzbudit tak závodníky v několika kategoriích včetně žen a dorostu," zve diváky Matěj Prošek ze Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska.

„Tři dráhy liga zkoušela již minulý rok na závodech v Libočanech, ale letos to vypadá, že se je podaří nasadit hned v několika závodech ligy. Tohle by se nepovedlo nebýt výrazné spolupráce Sdružení hasičů s Hasičským
záchranným sborem za výrazné podpory Ústeckého kraje a dalších partnerů,“ podotkl Matěj Prošek.

Hasičárny TFA liga SEVERU 20241 2ca19


TFA liga SEVERU je série závodů TFA pořádaná pod hlavičkou Krajského sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Ústeckého kraje, která začala v roce 2021 jako série 4 závodů pro závodníky od 15 let po dospělé. V roce 2022 se rozšířil na 7 plnohodnotných závodů. V roce 2023 přišla samostatná série TFA liga SEVERU JUNIOR pro děti a mládež od 3 do 15 let. V roce 2023 se zapojilo do závodů 452 závodníků ze všech krajů.

Unikátní pro sérii je i soutěž „O Nejtvrdší hasičárnu Ústeckého kraje“, ve které měří síly závodníci pouze z Ústeckého kraje. Loni se do ní zapojilo hned 38 hasičáren.

TFA liga SEVERU 1 kolo UL1 f3f5b


Nejúspěšnější hasičárnou roku 2023 byla hasičárna Cítoliby (okres Louny). Hasiči z Cítolib nejenom obsadili první místo v týmech, ale ze stejné hasičárny je i absolutní vítěz a král SEVERU roku 2023 Daniel Vrba a dokonce i nejlepší žena celé série a tím pádem královna SEVERU 2023 Eliška Vrbová.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru