Vladimír Jeřábek a Jaroslav Kudrlička v novém bytě upravovaném pro imobilní pár. Foto: e-mostecko.cz
Most

Most – Společnost Mostecká bytová upravuje jeden ze svých bytů pro imobilní pár Lukáše a Verču. Se zařízením domácnosti jim potom pomohou siláci ze všech koutů Česka a Slovenska, a to díky výtěžku z charitativní sportovní akce Pohárovka.

Lukáš zůstal ochrnutý na půl těla po nehodě v roce 2018 a Verča se po prodělání mozkové obrny v dětství stala kvadruplegičkou. Lukáš se o Verču stará, a i ve svých nepříznivých životních situacích se oba snaží neztrácet nadhled a úsměv. Potřebují ovšem nutně vylepšit své bydlení.

„Poskytli jsme bytovou jednotku o velikosti 1+2, je to něco přes 50 metrů čtverečných. Zabezpečujeme veškeré stavební úpravy, tak aby tady mohl imobilní pár v klidu a důstojně bydlet,“ uvádí ředitel Mostecké bytové Jaroslav Kudrlička.

Byt potom bude zařízený díky akci Pohárovka. Jde o soutěž siláků, která se uskuteční v Mostě na Benediktu 25. května. Kromě soutěží v benchpressu a mrtvém tahu letos bude na akci i soutěž strongmanů či řada zajímavých exhibičních vystoupení. „My z výtěžku akce Pohárovka ten byt vybavíme tak, aby ho mohli používat vozíčkáři,“ dodává organizátor soutěže Vladimír Jeřábek.

Stavební úpravy bytu jsou u konce, nájemní smlouva může být uzavřena už v květnu.

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru