Zdroj: Policie ČR
Most

Ústecký kraj - Policisté v Ústeckém kraji se zabývají případem riskantní jízdy v prostisměru na dálnici D8. Pátrají po svědcích události. 

"Žádáme občany o podání svědectví v souvislosti s riskantní jízdou neznámého řidiče jedoucího ve vozidle Hyundai Tucson černé barvy v protisměru na dálnici D8, který tím ohrozil ostatní účastníky silničního provozu. K jízdě v protisměru došlo v úterý 2. dubna 2024 v době od 20:30 hod. do 20:51 hod. na dálnici D8 mezi 69. až 58. km (exit 69 – Ústí n/L centrum – km. 58 tunel Radejčín). Hledáme tedy řidiče, kteří jeli v danou dobu ve směru jízdy od Prahy na Ústí nad Labem a potkali v levém jízdním pruhu vozidlo, jehož řidič jel v protisměru tedy na Prahu. V důsledku nutného úhybného manévru před protijedoucím vozidlem, z důvodu zabránění čelnímu střetu, jiný řidič následně havaroval," uvedl mluvčí policistů Kamil Marek.

Policisté již provedli několik výslechů osob a vyhodnocují jednotlivé kamerové záznamy. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti. V případě soudem uznané viny hrozí dotyčnému řidiči až dvouletý pobyt za mřížemi nebo zákaz činnosti.

"V zájmu řádného objasnění okolností této riskantní jízdy se obracíme na veřejnost s žádostí o poskytnutí svědectví lidí, kteří událost viděli nebo byli sami ohroženi. Případně žádáme o poskytnutí kamerových záznamů z palubních kamer, které by mohly přispět k řádnému objasnění celé události. Informace lze sdělit na nejbližší policejní služebně nebo na lince 158," uvedls poděkováním za pomoc mluvčí policistů.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru