Ilustrační foto: CC0
Most

Most – S neskutečnou arogancí se setkali policisté před soudem v Mostě, kde starší řidič předvedl, že si z hrozby trestu nic nedělá. Toho pravděpodobně zastaví, alespoň na čas, až pobyt ve vězení.

Mostecký vyšetřovatel zahájil trestní stíhání 60letého muže z Ústí nad Labem ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Ten ukázal slušnou dávku drzosti. Společně s litvínovskými policisty se účastnil jednání u Okresního soudu v Mostě.

Tam se mimo jiné projednával i zákaz řízení všech vozidel, který měl stíhaný porušit, a o kterém rozhodl Městský úřad v Kostelci nad Orlicí, v Lovosicích, ale i v Králíkách. První zákaz činnosti má muž od roku 2022 a platný je do příštího roku.

Po ukončení soudního jednání ho nenapadlo nic lepšího, než si opět sednout za volant svého vozidla, které měl odstavené před budovou okresního soudu. Toho si ale všimli policisté, kteří soudní síň už také opustili. „Policisté obviněnému dali předepsaným způsobem signál k zastavení automobilu. Výzvu ovšem řidič ignoroval, policistu objel a sešlápl plynový pedál. Ujel směrem do centra, kde se ztratil v ulicích," uvedl policejní mluvčí Václav Krieger.

Z výsledku šetření není ale pochyb o tom, že muž z Ústí nad Labem měl zákazy činnosti opět porušit. Teď ho čeká další cesta k soudu, odkud může v případě uznání viny odejít až dvouletým trestem odnětí svobody.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru