Ilustrační foto: CC0
Most

Most, Litvínov – Město Most plánuje rekonstruovat jedno ze hřišť ve fotbalovém areálu FK Baníku Most-Souš v ulici Zdeňka Fibicha. Jedná se o hřiště s umělou trávou, které je momentálně ve špatném stavu. Rekonstruovat hřiště s umělým povrchem ve sportovním areálu Lomská chce i město Litvínov.

Po rekonstrukci tréninkového hřiště v Mostě-Souši s umělou trávou se mohou sportovci těšit na nový povrch s celistvým podkladem. Součástí díla bude také tlakové čištění odvodňovací drenáže a úprava zábradlí. Dodavatel, který bude stavbu realizovat, se musí řídit prováděcím pokynem Fotbalové asociace České republiky k atestacím hřišť s umělými trávníky nové 3. generace a zajistit vybudovanému hřišti atestaci. 
 
Původně se počítalo s rozsáhlejší stavbou, zahrnovat měla rekonstrukci hřiště s přírodní i hřiště s umělou trávou, výstavbu workoutového hřiště včetně dětských prvků a výstavbu tréninkového umělého trávníku včetně osvětlení. Město předpokládalo, že se mu podaří na financování této stavby získat dotaci od Národní sportovní agentury.
 
Ta žádost Mostu o podporu zamítla. Vedení Mostu se proto rozhodlo stavbu realizovat v menším rozsahu a hradit ji z vlastního rozpočtu. „Abychom vůbec mohli žádat o dotaci, museli jsme kromě výměny umělého povrchu naprojektovat i řadu věcí okolo, bez toho bychom nesplnili podmínky. Když se však podívám na podpořené projekty, příliš nechápu klíč, podle kterého se podpořené projekty vybírali. Raději si tedy vše uděláme sami bez podpory, ale tak, jak skutečně potřebujeme," podotkl primátor Mostu Marek Hrvol.
 
V Litvínově v podporu svého záměru doufají. „Projekt v areálu Lomská se skládá ze čtyř částí. Rádi bychom zrekonstruovali fotbalové hřiště s umělým povrchem včetně osvětlení, zbourali staré šatny a nahradili je novými a vybudovali nové víceúčelové hřiště s umělým povrchem vedle retenční nádrže na vodu. Poslední částí záměru je oprava komunikací v celém areálu. V současné době je možné zažádat o dotaci na fotbalové hřiště s umělým povrchem a rekonstrukci objektu původních šaten, náklady na tuto část jsou předběžně stanoveny na 26,7 milionu korun, z nich by přibližně 18,69 milionu mohla činit dotace z Národní sportovní agentury. Pokud se nám podaří dotace ze současné výzvy získat, projekty by mohly být ukončeny v květnu, respektive v září příštího roku,“ popsala plány na rekonstrukci některých litvínovských sportovišť starostka města Kamila Bláhová.
 
Kromě žádosti o modernizaci sportovního areálu Lomská se Litvínov pokusí získat dotaci i na  rekonstrukci hřiště na národní házenou u Sportovní soukromé základní školy. „Současný stav hřiště na národní házenou vyžaduje rekonstrukci několika částí, zejména samotné hrací plochy a opěrné zdi. Celkové náklady při maximálním rozsahu rekonstrukce jsou kalkulovány na 16,20 milionu, z toho by bylo možno dosáhnout na dotaci ve výši 6,79 milionu korun," uvedla starostka Kamila Bláhová. 
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru