Foto: Policie ČR
Most

Most – Už včera jsme informovali, že při úterní policejní bezpečnostní dopravní akci přistihli policisté s radarem na Chomutovsku řidiče, který jel v daném úseku dvakrát vyšší rychlostí. Přišel na místě o řidičský průkaz. Ten den takto policisté potrestali hned tři řidiče v kraji. Dva zbývající museli řidičák odevzdat na Mostecku. 

„Policisté se zaměřili zejména na kontrolu dodržování rychlostních limitů s cílem snížit dopravní nehodovost a zlepšit kázeň motoristů na pozemních komunikacích," uvedl policejní mluvčí Václav Krieger.

Během úterý se s hlídkami v Mostě a okolí setkalo 65 řidičů. Dopravní policisté odhalili překročení rychlosti ve 42 případech. Sedm přestupků oznámili správnímu orgánu k projednání, ostatním řidičům uložili pokuty v celkové částce 71 tisíc korun. „V obcích nerespektovalo stanovenou rychlost 19, mimo město pak 23 motoristů. Ve 2 případech policejní hlídka dokonce zadržela řidičský průkaz," doplnil mluvčí.

Dopravní policisté kontrolovali i ostatní obecně platná ustanovení zákona o silničním provozu. Zjistili i 4 přestupky, kdy řidiči nezvolili správný způsob jízdy a jeden neměl svoje vozidlo v řádném technickém stavu. Celkem strážci zákona za 47 prohřešků uložili pokuty za 78 tisíc korun

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru