ŘSD už vrtá mostní pilíře. Foto: ŘSD
Most

Žatec – Dlouho očekávaná stavba mostu přes Žiželice na silnici číslo 27 mezi Mostem a Plzní bude pro řidiče znamenat významné omezení. Průjezd Žiželicemi bude totiž na mnoho měsíců uzavřen.

Stavební firmy začaly o prvním dubnovém víkendu vrtat piloty pro 380 metrů dlouhý most přes údolí s obcí Žiželice a potokem Hutná. Od poloviny května začne kvůli stavbě mostu úplná uzavírka silnice přes Žiželice.

uzavírka žiželice 79315

Pro řidiče stanovily úřady dvě objízdné trasy:

Pro vozidla do 6 tun vede objížďka na cestě mezi Žatcem a Mostem přes Staňkovice a kruhové objezdy na dálnici D7.

Pro ostatní dopravu je objízdná trasa na cestě mezi Plzní a Mostem vedena od jesenické křižovatky po silnicích číslo 6 a číslo 16 směrem na Slaný, odtud pak po silnici číslo 7 a po D7 směrem na Chomutov s možností sjezdu z dálnice směrem na Most.

Cílem obchvatu Žiželic je odvést tranzitní dopravu mimo obec, a tím zajistit bezpečnost a plynulost silničního provozu. Ve stoupání od Žatce dojde k navýšení počtu jízdních pruhů. Zprovoznění se plánuje v roce 2026.

Investorem stavby za 783 milionů Kč bez DPH je Ředitelství silnic a dálnic. Zhotovitelem stavby je sdružení firem Silnice Group, Eurovia CS, SMP CZ, Valbek a Geofos. 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru