Zdroj: PČR
Most

Most – Ve velebudické tělocvičně a na přilehlém běžeckém oválu se pěkně zapotili studenti Střední školy technické, Střední školy veřejné správy a diplomacie a Střední školy Educhem. Absolvovali fyzické testy nutné k přijetí do policejního sboru.

Stát se policistou? Proč ne. Žádné drezírovaní, ale ostré fyzické testy a být o krok blíže k vysněnému zaměstnání. Vše pod dohledem zkušených policistů, kteří se snažili účastníky co nejvíce povzbudit.

Mostecká policie spolupracuje se středními školami, jejichž žáci specifických studijních oborů po ukončení zkoušky dospělosti projevují velký zájem právě o práci v ozbrojených složkách. Zájemci si mohli vyzkoušet disciplíny, které je potřeba splnit, aby mohli stát v policejních řadách. „Nutné je dosáhnout dostatečného počtu kliků, splnit celomotorický test, co nejrychleji zvládnout člunkový běh a zaběhnout jeden kilometr co v nejkratším čase. Ti zdatnější absolvovali navíc shyby, které jsou potřebné pro přijetí do řad Speciální pořádkové jednotky," uvedl policejní mluvčí Václav Krieger. K vidění byly i zajímavé výsledky. Žák ze Střední školy diplomacie uběhl kilometr za 3,22 minut a student Střední školy technické dokázal vyšvihnout 17 přítahů.

Fyzických testů se účastnilo celkem 52 středoškoláků a potřebné limity úspěšně zvládlo 38 z nich. Ti obdrží od policie certifikát s platností na jeden rok, který mohou uplatnit při přijímacím řízení do služebního poměru. Zájemci jsou po ukončení studia o něco blíže k získání povolání.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru