Výstavba nových kolumbárních zdí je naplánována na červen. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most – Město Most naplánovalo šestou etapu výstavby kolumbárních zdí v areálu hřbitova u Děkanského kostela. Naplánována je výstavba čtyř kolumbárních zdí, přístupové cesty a veřejné osvětlení. Stavět se začne v červnu.

„V každé kolumbární zdi je 65 schránek, přičemž do schránky se vejdou dvě urny. Prostoru je dostatek. Technické služby s předstihem předkládají požadavek na výstavbu nových zdí, takže je projektujeme průběžně. Kapacita zdí vystavených v jednotlivých etapách stačí na přibližně 2 až 3 roky," uvedl vedoucí odboru investic mosteckého magistrátu František Jirásek. Výstavba těchto čtyř nových bude trvat nejvýše čtyři měsíce a bude stát cca 3,5 milionu korun.

Město Most má na webu v mapovém portálu aplikaci, tzv. pasport hřbitovů, který zobrazuje detailní informace o jednotlivých hrobových místech včetně údajů o zemřelých. V aplikaci jsou údaje o typu hrobu, obsazenosti a informace, zda je hrob vyfotografovaný, či nikoliv.

 

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru