Přivaděč, kterým se doplňuje do jezera Most voda z Ohře, je dlouhý téměř 5 km. Foto: Alena Pavlíková
Most

Most – Přivaděčem se od dnešního dne opět valí voda do jezera Most. Podle státního podniku DIAMO je aktuální dopouštění jezera plánované již dlouho dopředu. Voda přivaděčem z Ohře do jezera bude přitékat cca 20 dní.

Pokles hladiny sleduje státní podnik dlouhodobě. „Hladina klesla zhruba o 15 až 20 cm. Klesnout může dokonce až o 60 cm, aby nebyla poškozena mola, nicméně doplňování vody plánujeme tak, aby pokles nepřesáhl 30 cm," vysvětlila mluvčí státního podniku DIAMO Hana Volfová. 

Kóta provozní hladiny jezera je stanovena na 199 m n. m. Aktuální rychlost napouštění je 160 l/s.

Jezero Most je velebeno pro svou čistotu vody, i to byl jedním z hlavních důvodů, proč si Český olympijským výbor jeho břeh vybral pro konání olympijské festivalu při příležitosti Letních olympijských her v Paříži. Více o této akci se dočtete ZDE

Hladina jezera musí být stálá s ohledem na stabilitu břehů i konstrukci mol. Ta podle mluvčí konstrukčně ale vydrží i pokles o 60 cm. Foto: redakce

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru