Překotný porod v obchodním centru zvládly nejlépe Mostečanky
Soutěž v děčínském obchodním centru. Foto: VOŠ, OA, SPgŠ a SZŠ Most
Most

Děčín, Most - Nejlepší poskytnutí první pomoci u překotného porodu, který zastihl nastávající maminku při nákupu v obchodním centru v Děčíně, zvládly žákyně třídy 3.A oboru Zdravotnický asistent z Vyšší odborné školy ekonomické, sociální a zdravotnické, Obchodní akademie, Střední pedagogické školy a Střední zdravotnické školy v Mostě.

Dne 22. března proběhlo regionální kolo soutěže v první pomoci s mezinárodní účastí. Celkem devět družstev mezi sebou poměřovalo schopnosti a dovednosti, které získaly při vzdělávání na zdravotnické škole. Záštitu nad soutěžním kláním převzal hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček.

Akce je zajímavá zvláště tím, že probíhá v reálném prostředí obchodního centra v Děčíně za plného provozu. Diváky se stávají náhodní příchozí a nakupující. Jednotlivá stanoviště soutěže jsou zaměřena na různé modelové situace. Letos „mladí záchranáři“ poskytovali první pomoc u překotného porodu, bodné rány do dutiny břišní, u akutního infarktu myokardu, u epileptického záchvatu a nově byl zařazen test odborných znalostí.

2303soutezprvnipomoc

Mostecký tým po soutěži. Foto: VOŠ, OA, SPgŠ a SZŠ Most

Kapitánkou záchranného týmu byla Alžběta Hézlová, která řídila další členky družstva Michaelu Krajánkovou, Kateřinu Hájkovou a Melánii Holou.

Vyučující první pomoci Mgr. Zuzana Vernerová, která družstvo připravovala a doprovázela, nám řekla: „Mám velkou radost, že v tak silné konkurenci soutěžících naše žákyně předvedly excelentní výkony a v soutěži vyhrály 1. místo. Těší mě, že své dovednosti a schopnosti by uplatnily i v reálném životě, například při nákupu ve městě. Budeme se nadále připravovat na další mezinárodní soutěž v Brně.“

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru