AKTUÁLNĚ: Plošná stávka řidičů kvůli nízkým mzdám zřejmě nebude
Ilustrační foto: CC 2.5
Most

Ústecký kraj - Podle informací, které má aktuálně Ústecký kraj k dispozici, nebude ve čtvrtek 6. dubna plošná stávka řidičů linkových autobusů, která by zasáhla převážnou část území kraje.

Dne 3. dubna se dopravce Arriva Teplice vyjádřil, že jeho řidiči se stávky nezúčastní. Společnost BusLine ve své tiskové zprávě dne 4. dubna vyjádřila přesvědčení, že není důvod k obavám z narušení autobusové dopravy a obyvatelé Ústeckého kraje se nemusí obávat, že by se ve čtvrtek 6. dubna 2017 nedostali do práce, škol a tam, kam potřebují.

"Podle dosavadních informací ze společností ČSAD Slaný a Autobusy Karlovy Vary věříme, že se jejich řidiči též stávky nezúčastní. Jednání však stále probíhají a situace se vyvíjí," uvedl mluvčí kraje Zdeněk Rytíř.

I přes ohlášenou stávku stále pokračují jednání o dodatcích ke stávajícím smlouvám mezi krajem a jednotlivými dopravci. Bylo dosaženo shody na znění dodatků a další kroky budou směřovat k jejich uzavření. V případě stávky by však mohla být tato jednání ohrožena. Ústecký kraj nabídl dopravcům na dodatcích celkem 85,5 milionů korun, tedy maximální možné zákonné navýšení v rámci již uzavřených smluv. Ústecký kraj se domnívá, že v tuto chvíli není ke stávce důvod.

Aktuální informace k dopravě Vám také poskytne:

  • BusLine a.s. - tel. 481 368 492
  • ČSAD Slaný, a.s. - tel. 312 572 111
  • ARRIVA TEPLICE s.r.o. - tel. 417 539 443
  • Autobusy Karlovy Vary, a.s. - tel. 353 613 613
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru