Podomní obchodník s elektřinou v Mostě neuspěl
Muž se v Mostě pokoušel o podomní prodej. Foto: Michal Hrdlička
Most

Most - Na linku 156 Městské policie Most se obrátila občanka s informací o muži, který chodí v jejich domě od bytu k bytu a nabízí občanům služby jiného dodavatele elektřiny. Tato činnost je v Mostě zakázána vyhláškou.

Strážníci vyslaní na místo zde opravdu nalezli muže ve chvíli, kdy nabízel služby dodavatele elektřiny mladé ženě. Muž byl vyzván k prokázání totožnosti, bylo mu oznámeno, že se dopouští přestupku a po uložení blokové pokuty byl z místa vykázán.

Tržní řád Mostu

Podomním prodejem se rozumí nabídka zboží a služeb, prodej zboží a poskytování služeb:

  • a) mimo řádnou provozovnu,
  • b) mimo prodejní místa,
  • c) mimo restaurační předzahrádky,

při nichž prodejce vyhledává potenciálního spotřebitele dům od domu, bez předchozí objednávky.

Pochůzkovým prodejem se rozumí nabídka zboží a služeb, prodej zboží a poskytování služeb:

  • a) mimo řádnou provozovnu,
  • b) mimo prodejní místa,
  • c) mimo restaurační předzahrádky,

při nichž prodejce vyhledává z jednoho místa nebo při chůzi potenciálního spotřebitele z okruhu osob nacházejících se na veřejném prostranství.

Zakázané druhy prodeje a poskytování služeb

Ve všech budovách určených k bydlení a ubytování fyzických osob na celém území statutárního města Mostu, zejména v bytových domech, rodinných domech, zařízeních sociálních služeb poskytujících pobytové sociální služby a ubytovacích zařízeních, se zakazuje podomní prodej.

Na všech veřejných prostranstvích na celém území statutárního města Mostu se zakazuje pochůzkový prodej. Podomní a pochůzkový prodej se zakazuje v době od 00:00 do 24:00 hodin.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru