Akce trvá od pondělí do dnešních odpoledních hodin. Foto: Policie ČR
Most

Most - Od pondělí do pátku probíhá republiková dopravně preventivní akce „Zebra se za tebe nerozhlédne“, při které policisté připomínají chodcům jak správně přecházet silnici. Akce je zaměřena na odbourání mýtu o absolutní přednosti chodců na přechodech.

Policisté mosteckého dopravního inspektorátu oslovují zejména děti na přechodech u základních škol a zaměřují se na osvojení dodržování pravidel bezpečného přecházení vozovky.

0704zebra2

Policisté oslovovali školáky u 1. ZŠ. Foto: Policie ČR

"Dětem rozdávají úkolníčky, kde školáci najdou rady, jak správně přejít komunikaci. Ti šikovní navíc obdrželi i vystřihovánku policejního auta nebo reflexní samolepku. Preventivní akce, která má přispět i ke snížení dopravní nehodovosti, končí dnes v odpoledních hodinách," uvedla mluvčí mostecké policie Ludmila Světláková.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru