Policisté sledují levicové extremisty, ti se chystají na protestní akci Klimakemp na Mostecku
Pochod anarchistů v Mostě v roce 2010. Foto: Oldřich Hájek
Most

Mostecko – Ministerstvo vnitra sleduje přípravy levicových extremistů na prostestní akci Klimakemp, která se má uskutečnit na konci června na Mostecku. Vyplývá to ze souhrnné zprávy sledující extremistická hnutí v prvním čtvrtletí roku. Extremisté chtějí blokovat některý z dolů či elektrárnu.

Zpráva ministerstva se mezi jinými zmiňuje o nadcházející sledované akci na Mostecku: „V rámci environmentálního hnutí byla zahájena mobilizace na protestní akci Klimakemp 2017, která má proběhnout na protest proti těžbě uhlí koncem června na Mostecku. Je inspirována obdobným protestem proti těžbě uhlí, který se uskutečnil v loňském roce v Německu,“ upozornilo Ministerstvo vnitra.

Pořadatelé Klimakempu uvádějí, že se bude konat 21. až 25. června 2017 v Mostecké uhelné pánvi. Jeho součástí budou diskuze, workshopy, kulturní vystoupení a protesty proti těžbě a spalování uhlí. Protestní akce mají být podle nich nenásilné. Na internetu se dá dohledat, že se například chystá v rámci Klimakempu nenásilná masová blokáda infrastruktury některého z dolů či elektráren.

Extremismu je nejvíce v Ústeckém kraji

Ze zprávy Ministerstva vnitra lze také například vyčíst, že Policie ČR eviduje v prvním čtvrtletí roku 2017 celkem 23 stíhaných osob u skutků s extremistickým podtextem. Nejvíce skutků s extremistickým podtextem v Ústeckém kraji (9), dále v Praze (6) a v Jihomoravském a Moravskoslezském kraji (3).

Nejvíce stíhaných osob u skutků s extremistickým podtextem bylo evidováno v Ústeckém kraji (5), dále na Vysočině (4) a v Jihomoravském a Moravskoslezském kraji (3).  

Jinak vnitro označuje vývoj událostí na tuzemské politicky extremistické scéně v prvním čtvrtletí roku 2017 jako klidný.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru