Problémy na cestě do Žatce. Kvůli stavbě mostu musíte vydržet v kolonách
Kolona vozidel při přejezdu přes opravovaný most v Žiželicích. Foto: Oldřich Hájek
Most

Žiželice – Až několik stovek metrů dlouhé kolony a i čtvrthodinové čekání. Taková je nyní cesta z Mostu či Chomutova do Žatce a zpět kvůli pracím na rekonstrukci silničního mostu v Žiželicích.

Stavaři aktuálně vedou dopravu v jednom jízdním pruhu po provizorním přejezdu na pravé straně ve směru na Žatec. Kvůli krátkému intervalu na semaforu, který řídí kyvadlově dopravu, nemusíte projet na poprvé. Zdržují hlavně kamiony, které musejí na náhradní přemostění najíždět opatrně.

S komplikacemi se tam řidiči budou muset vypořádávat ještě několik měsíců. Ústecký kraj vydal povolení k dopravním omezením do konce letošního září.

Silnice I/27, která spojuje Ústecký a Plzeňský kraj, je důležitou a velmi využívanou komunikací. Už roky se hovoří o vybudování obchvatu a přemostění údolí, podobně jako tomu je od loňského roku ve Velemyšlevsi. To by opět podstatně zkrátilo cestu mezi Mostem, průmyslovou zónou Triangle a Žatcem, navíc by to ulevilo dopravou zatížené obci.

Samotný most přes čtyřicet metrů hluboké údolí potoka Hutná by měřil 377 metrů. Pokud jednou ke stavbě dojde, bude kvůli profilu terénu a spodní vodě velmi náročná.

Vizualizace nového obchvatu a přemostění

https://www.youtube.com/watch?v=B1KdCVS39NU

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru