Po bouřkách se výheň vrátí. Již v sobotu
O víkendu zase budeme hledat stín. Ilustrační foto
Most

Mostecko - Poslední dny byly na Mostecku velice horké. Úterní den přinesl až 34 °C, středa trochu slevila, když donesla nanejvýš 30 °C, avšak čtvrtek zase zdražil, neb se prezentoval až 34 °C. Možná nepřekvapí, že jsme prožili prozatímně nejžhavější dny tohoto roku. Bouřky, jejichž blesky začaly od čtvrtečního večera brázdit mostecký vzdušný prostor, nicméně Mostečanům od úmorných teplot příliš neuleví, už o víkendu se totiž opět budou angažovat tropy.

V pátek 23. června se po přechodu studené fronty a s ní souvisejících dešťových kapek, blesků a hromů rychle vyčasí, po obědě se ale na obloze počet oblaků pravděpodobně opět zvýší – tentokrát už půjde o nevodonosnou oblačnost, takže deštníky nechte klidně zase spát. Čili v noci a ráno ještě srážky spojené s tou frontou, počínaje dopolednem a konče večerem by už z mosteckého nebe neměla spadnou jediná kapka vody. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 26 až 28 °C, takže se vlastně ani nijak zvlášť neochladí, v 7 hodin teploty kolem 19 až 21 °C.

V sobotu 24. června, pokud vyrazíte ven, bude asi nejlepší variantou bazén a jeho okolí či stíny na zahradě, neb nás čeká další parný den. Od ranních až do večerních hodin počítejte se slunečnou oblohou, řečeno meteorologicky bude jasno až skoro jasno. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo méně pohodlných 30 až 32 °C, v 7 hodin teploty kolem 20 až 22 °C. Pokud náhodou vyrazíte směr jihozápadní Slovensko nebo Maďarsko, připravte se po obědě na 33 až 36 °C.

V neděli 25. června to ráno a částečně možná i dopoledne vypadá na oblačno až zataženo, pak po zbytek dne převážně slunně, jinými slovy skoro jasno až polojasno, v pokročilejší fázi odpoledne ale pravda nešokuje přechodné oblačno s menší šancí na nějakou tu přeháňku. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 28 až 30 °C, v 7 hodin teploty kolem 20 až 22 °C.

Předběžný odhad troposférického průběhu dalšího týdne: Do středy teplo, okolo 28 až 31 °C, od čtvrtka citelné ochlazení, příchod velké oblačnosti a přeháněk. Že by příští týden zchladil? Ať už budete proklínat víkend nadcházející (kvůli vedru) či ten příští (z důvodu možného chladnějšího zjevu), nezapomínejte, že někteří pozemšťané musejí pobývat v mnohem horších podmínkách – dobrým příkladem je arizonský Phoenix čítající přes 1 500 000 (s aglomerací více než 4 000 000) obyvatel. Zde se poslední dny chlubily až 48 °C – jak asi musí být chudákům manažerům, kteří chtě nechtě musejí v černých oblecích kráčet napříč ulicemi při skoro 50 °C ve stínu? A co takové pořádání svatby? Zlaté Česko...

(soj)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru