Policisté dopadli dvojici mladíků, kteří po městě sprejovali nacistické symboly
Ilustrační foto
Most

Most - Kriminalisté objasnili loňské případy, kdy neznámý pachatel v Mostě maloval nacistické symboly na veřejnosti. Vyšetřovatel mostecké policie nyní obvinil mladíka, kterému nebylo ještě 18 let a 20letého muže z Mostu.

Podle kriminalistů měl mladistvý v loňském roce v ulici Čsl. armády poškodit dlážděný a asfaltový chodník u obytných domů tím, že na ně nastříkal stříbrnou barvou starogermánské runové znaky v podobě symbolů „SS“ a někde je doplnil hákovým křížem.

"Stejné symboly se našly ve stejnou dobu i v ulici Vítězslava Nezvala na chodníku poblíž základní školy. Symboly SS a hákový kříž se objevily i na billboardu soukromé firmy, který byl zavěšený na zdi výměníkové stanici v ulici Maxima Gorkého. I ty tam měl nastříkat stříbrným sprejem mladistvý," uvedla policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Společně měli v ulici Vítězslava Nezvala poškodit stojící stavební stroj. Hákové kříže a symboly „SS“ nastříkali na skla bagru i na plechové části karosérie. Škoda byla vyčíslena na celkovou částku přesahující 26 tisíc korun.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru