Začátek nového týdne bude zalitý sluncem a teplem
Na začátku týdne bude hezky. Ilustrační foto
Most

Mostecko - V pondělí 7. srpna 2017 bude, díky oblasti vysokého tlaku vzduchu, která bude přes střední Evropu prchat do Pobaltí, po celý den slunečno, přesněji řečeno lze od rána až do večera počítat s jasnou až skoro jasnou oblohou.

Z toho tedy zároveň vyplývá, že deštníky na startu nového pracovního týdne rozhodně potřeba nebudou. Zato plavky, pokud nebudete uvězněni v práci, možná smysl své existence objeví – pondělní nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo velmi sympatických 24 až 26 °C. Ráno, konkrétně v 7 hodin, budou mostecké teploměry hovořit o 14 až 16 °C, takže podmínky pro případný běh za lepším zdravím budou dosti dobré.

V úterý 8. 8. 2017 tomu budou přesně dva roky od doby, kdy Mostecko naměřilo 39 °C a něco málo k tomu. Letos naštěstí něco takového nehrozí a vzhledem k pokročilému věku meteorologického léta 2017 lze s decentní jistotou říci, že letos už mostecké trio (tj. Most, Litvínov a Meziboří) se 40 °C flirtovat nebude. Úterní den odstartuje stejným způsobem jako jeho pondělní kolega, vlastně to vypadá, že bude psát skoro úplně stejný počasový scénář – v noci, ráno, dopoledne a odpoledne bude jasno až skoro jasno, čili slunečních paprsků dosyta, někdy v pozdních večerních hodinách se ale zatáhne, byť jen přechodně. Bouřka nebo přeháňka nepřekvapí. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 27 až 29 °C, ráno v 7 hodin kolem 15 až 17 °C.

Středa 9. 8. 2017 odstartuje velkou oblačností, počínaje nocí a konče dopolednem bude převážně oblačno, poté ale oblaka usoudí, že na Mostecku nic extra k vidění není, načež z našeho vzdušného prostoru zdrhnou a na mosteckých nosech a uších se zase uvelebí sluneční brýle. Pakliže je nenosíte, navzdory bezproblémovému chodu očních bulev by nebylo na škodu o nich zauvažovat, neb ať se o tom moc nemluví, ozonová vrstva má své nejlepší dny již za sebou a pro oči nekamarádské UV záření se angažuje stále více a více. Pršet ve středu nebude, maximálně pár kapek v úvodu noci. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 25 až 27 °C, ráno v 7 hodin kolem 17 až 19 °C.

Ve čtvrtek 10. 8. 2017 by počasí měla ovlivňovat tlaková níže se středem přímo v České republice, z pohledu provozovatelů venkovních koupališť poněkud smutná skutečnost. Aktuálně to vypadá, že hodně prostoru dostane vodonosná kupovitá oblačnost – prakticky po dobu všech 24 hodin je nutné počítat s přeháňkami či bouřkami. Nejsme děti, ani nejsme z Marsu, netřeba tudíž neustále připomínat, že každá bouřka může zplodit nějakou tu kroupu, přívalový déšť nebo agresivnější nárazy větru. Nejvyšší odpolední teploty by se měly pohybovat okolo 24 až 26 °C, plus mínus, ráno nejspíše kolem 17 až 19 °C.

(soj)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru