Jak bude? Čeká nás vesměs slunné počasí
Ilustrační foto
Most

Mostecko - Od neděle nad naše území proudí nežhavý a vlhkostí více obdařený vzduch ze Severního moře. V pondělí 21. srpna rozložení tlakových útvarů příliš odlišné nebude, nad evropským západem bude nadále pobývat oblast vysokého tlaku vzduchu, pouze s tím rozdílem, že se její centrum přesune někam nad francouzsko-belgické pomezí, plus mínus.

Jinak řečeno příliv méně prohřátého vzduchu z Atlantického oceánu neskončí. Naopak, tentokrát k nám dorazí vzduch mající původ až nad Skandinávií. Troposférický průběh pondělního dne bude více méně totožný jako v závěru předešlého týdne, v noci a ráno skoro jasno až polojasno, počínaje dopolednem a konče odpolednem, konkrétně cca 15. až 16. hodinou, polojasno až oblačno. Zkrátka zase honička oblaků, ačkoli jich asi bude o něco méně než v neděli. Pravděpodobnost srážek v podobě přeháněk? Cca 20 až 30 %, start do nového týdne tedy dost možná proběhne v suchu. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 20 až 22 °C, v 7 hodin hodnoty kolem 11 až 13 °C.

V úterý 22. srpna srdce oné anticyklóny vpluje přímo do střední Evropy, už předposlední úterní den léta a tím pádem i školních prázdnin 2017 nabídne nespočet slunečních paprsků. Sečteno a podtrženo skoro jasno až polojasno, spíše to první, od rána až do večera, srážkové úhrny logicky nulové. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 22 až 24 °C, v 7 hodin hodnoty kolem 11 až 13 °C.

Ve středu 23. srpna by ručičky českých mechanických barometrů měly pořád pobývat ve vyšších číslech, načež bychom se měli dočkat slunečného počasí. Nejvyšší odpolední teploty by se měly pohybovat okolo 24 až 26 °C, v 7 hodin by se hodnoty měly motat kolem 13 až 15 °C.

(soj)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru