ZJISTILI JSME: Dopravní podnik plánuje nakupovat nové autobusy i tramvaje a modernizovat trať mezi Mostem a Litvínovem
Depo mosteckého dopravního podniku. Foto: Oldřich Hájek
Most

Mostecko – Nové autobusy, tramvaje, sanitky. K tomu nový odbavovací systém, který umožní zapojení mostecké městské hromadné dopravy do integrovaného dopravního systému Ústeckého kraje. Takové jsou plány Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova.

Vyplývá to z rozvojového plánu pro příští čtyři roky, který mostecký dopravce zveřejnil v rámci kampaně Máte Hromadu Důvodů (MHD), do které se zapojil s dalšími osmnácti dopravními podniky v Česku a která má přitáhnout více lidí k cestování hromadou dopravou. Podle plánu má mostecký dopravce koupit deset nových autobusů, až čtyři nízkopodlažní tramvaje a osm nových sanitek, které používá pro zdravotnickou dopravu.

Má se také dále rozšiřovat současný informační systém a začne se s modernizací a rekonstrukcí tramvajové trati mezi Mostem a Litvínovem. To vše má pomoci přesvědčit obyvatele k cestování autobusy a tramvajemi. „Je možné, že mnozí obyvatelé Mostecka ani nevědí, co všechno se v naší MHD mění. Snažíme snižovat stáří vozového parku, zvyšovat kvalitu řízení dopravy tak, abychom dodržovali jízdní řády, v provozu jsou i tramvajové a autobusové zastávky osazené informačním systémem,“ říká ředitel dopravního podniku Daniel Dunovský. „MHD je totiž podle nás spolehlivá, chytrá, zdravější, rychlá, bezpečnější, pohodlná a vyplatí se,“ dodal.

Mostecký dopravní podnik vlastní 76 autobusů a 49 tramvají, ročně přepraví 19,5 milionu osob.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru