Na obzoru vycházejí slunné a docela teplé dny
Ilustrační foto
Most

 Mostecko - Ve středu 11. 10. 2017 se pozvolna začne prosazovat oblast vysokého tlaku, nicméně zároveň ještě bude končit výdej oblačnosti. V první polovině dne bude oblačno až polojasno, v té druhé spíše polojasno až skoro jasno.

Jinými slovy v průběhu středy se mostecká obloha bude bílošedého odstínu postupně zbavovat. Srážky se v polovině pracovního týdne dozajista angažovat nebudou. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 16 až 18 °C, v 7 hodin hodnoty kolem 9 až 12 °C.

Ve čtvrtek 12. 10. 2017 bude docela pěkně, alespoň za předpokladu, že nemáte rádi déšť a obecně méně slunné počasí. Noční a ranní čas nejspíše nabídne zcela bezoblačnou neboli jasnou oblohu, během dopoledne nám nad hlavami zřejmě proletí nějaký ten oblak vysokého patra s tím, že po obědě se jich v mosteckém vzdušném prostoru pravděpodobně nakupí trochu více, takže ve výsledku bude polojasno až oblačno, avšak zcela beze srážek. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 17 až 19 °C, v 7 hodin hodnoty kolem 10 až 13 °C.

V pátek 13. 10. 2017 se přímo ve střední Evropě uvelebí střed tlakové výše, konec pracovního týdne proto bude disponovat dobře naladěnou troposférou. V noci, ráno a možná částečně také dopoledne se ještě mohou více prosazovat neškodná oblaka vysokého patra, ale poté už pouze a jen slunečno. To znamená modrá obloha bez takřka jediného mraku a nespočet slunečních paprsků. Suma sumárum vskutku povedený den. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 17 až 19 °C, v 7 hodin hodnoty kolem 8 až 11 °C.

Co se víkendu týče: Prozatím je v plánu vliv neohroženě vzhlížející anticyklóny, tudíž přinejmenším dešťové kapky jsou naprosto mimo hru. Ani s oblačností to ale kdovíjak nedobře nevypadá, sobota 14. 10. 2017 se pro tuto chvíli jeví být skoro jasná až polojasná, následná neděle 15. 10. 2017 dokonce úplně jasná, přinejhorším skoro jasná. Sečteno a podtrženo, víkendový čas bude takřka jistě přát výletům. Teploty taktéž sympatické, oba dva dny by měly hýřit nejvyššími odpoledními teplotami okolo 18 až 20 °C. Luxus, ne?

(soj)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru