Policie obvinila osmnáctiletého mladíka, na svědomí má několik krádeží. Napáchal škody za 25 tisíc
Ilustrační foto
Most

Most - Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinů krádeže, krádeže vloupáním a porušování domovní svobody teprve 18letého mladíka z obce na Mostecku. Toho chytila včera hlídka policie na útěku po krádeži v obchodě. Mladík měl v centru Mostu v prodejně s oděvy odcizit dvě zimní bundy a vestu.

Bundy si vzal v kabince na sebe pod svůj oděv a vestu ukryl do tašky. Poté z prodejny odešel bez zaplacení. Prodavačka záhy krádež zjistila a za mužem vyběhla. Ten utíkal kolem magistrátu k hotelu a následně vběhl do parku Šibeník. Žena ho nedohonila, o krádeži informovala ihned strážnici u magistrátu. Informaci o pachateli krádeže předali strážníci i policistům a ti začali po podezřelém ihned pátrat.

"Jedna hlídka ho pronásledovala parkem a druhá, která měla informaci kudy pronásledovaný běží, ho nadjela a spatřila, jak běží ulicí J. Suka. Policista z druhé hlídky za ním běžel mezi domy do ulice J. Kubelíka, kde ho zadržel. Mladík při útěku odhodil tašku s lupem. Má na svědomí i další krádeže. O víkendu v prodejně sportu odcizil dvě bundy za 4 600 korun. V kabince si oděvy ukryl do tašky a chtěl odejít," uvedla policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Krádež neunikla pozornosti prodavačky, která ho chtěla zadržet. Lupu se ale mladík nehodlal vzdát a o tašku se přetahoval. Byl agresivní, do ženy strčil, až upadla na zem a přitom jí sprostě nadával. Nakonec ho zadržel jeden muž až do příjezdu policie. I potom chtěl obviněný utéct. Zakopl ale o regál a upadl na zem. Už v minulosti kradl a letos byl pro krádež odsouzen a je v podmínce. Okradl i blízké příbuzné, kterým ukradl televizi, když byli v zaměstnání.

"Televizi prodal v zastavárně. Další krádeže se měl dopustit, když se v jiné obci na Mostecku vloupal do domu rodiny, kterou znal a z něj odcizil notebook, tablet a elektrickou dvoukolku. Věci prý zpeněžil v zastavárně. Za tyto krádeže mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody. Celková škoda činí 25 tisíc korun," dodala mluvčí.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru