V babyboxech našli už 161 nechtěných děťátek, posledním byl chlapeček v Děčíně
Dítě je anonymně vloženo do babyboxu, kde se o něj hned postarají lékaři a zdravotníci. Ilustrační foto: Krajská zdravotní
Most

Ústecký kraj – Patnáct dětí bylo v letošním roce odloženo do babyboxů. Od zprovoznění prvního pomohly zachránit už 161 dětí. Posledním je zatím novorozený chlapec objevený v babyboxu v Děčíně 19. prosince.

Chlapec byl pojemnován Michálek. K chlapci byl připojen stručný dopis, že se narodil dne 16. 12. 2017. Michálek byl dobře oblečen, nejevil známky podchlazení ani násilí. Díky úzké a trvale velmi dobré spolupráci s místní OSPOD je velmi pravděpodobné, že se zdaří přímá adopce.

V Děčíně jde o druhé dítě nalezené v babyboxu. V Kadani takto odložili dvě děti, v Chomutově jedno. Babybox v mostecké nemocnici pomohl čtyřem dětem, v Teplicích dvěma. V Městské nemocnici v Litoměřicích zatím využit nebyl. V ústecké nemocnici, kde byl nedávno nainstalován babybox nové generace, zazněl alarm již šestkrát.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru