OBRAZEM: Desítky studentů na Mostecku vyrazily stávkovat
Desítky studentů stávkovaly před budovou B2 gymnázia v Mostě. Foto: Kuba Zápotocký
Most

Most - Úderem čtvrtečního poledne se před budovou B2 gymnázia v Mostě sešlo několik desítek studentů stávkovat na obranu ústavních a společenských zvyklostí a hodnot. Den 15. března je celosvětově označován jako mezinárodní den proti policejní brutalitě.

Studenti chtějí, aby se vše a vždy měřilo stejným metrem. Chtějí, aby prezident plnil svoji ústavní funkci a aby o budoucnosti nás všech nerozhodovaly trestně stíhané osoby, aby v klíčových výborech neseděli ti, kteří kdysi aktivně potlačovali demokracii a mlátili studenty.

1503stavkamost 1

1503stavkamost 2

Studenti si na protestní akci vytvořili transparenty s nesouhlasnými názory. Nepřišli stávkovat ale pouze studenti z gymnázia, objevili se tu také studenti z jiných škol, například z mostecké průmyslovky, jak naší redakci potvrdili někteří ze zúčastněných.

1503stavkamost 4

1503stavkamost 5

Už před dvanáctou hodinou se na pozemku gymnázia sešlo několik desítek studentů. Další stále přicházeli nejen z vnitřních prostor, ale také odjinud. Studenti upozorňovali na skutečnosti v politice a vyjádřili svoje nesouhlasné stanovisko. A nebylo by to ono, kdyby k tomu nadaní studenti nepřidali hudební vložku.

1503stavkamost 6

1503stavkamost 7

A co studenti požadují? Aby prezident České republiky plnil ústavní povinnost jmenováním premiéra, který získá podporu a který nebude trestně stíhanou osobou. Aby vláda v demisi nekonala zásadní a personální kroky, ani nevytvářela nové ústavní pořádky a také, aby Senát důrazně vystoupil proti nedodržování ústavních zvyklostí.

1503stavkamost 8

1503stavkamost 9

Nestávkovalo se ale jen v Mostě, zhruba desítka studentů vyrazila také úderem dvanácté hodiny před budovu gymnázia v Litvínově, kde zvonili klíči.

1503stavkamost 10

Foto: Kuba Zápotocký

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru